Društvo

Gradonačelnik Darko Bulatović posetio školu “14.Oktobar”

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i gradska većnica resorno zadužena za socijalnu politiku Tijana Đorđević Ilić prisustvovali su priredbi koju su učenici škole “14.Oktobar” priredili za obeležavanje završetka školske godine.

Gradonačelnik Bulatović je tom prilikom dao uverenja da će Grad svesrdno podržati planove za dalji razvoj ove Škole za osnovno i srednje obrazovanje.

“Kroz Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj, projekne aktivnosti Grada kod domaćih i inostranih fondova, i na sve druge načine, učinićemo sve da se rad ove važne institucije koja se bavi obrazovanjem specifične kategorije dece, odvija u što boljim i savremenijim uslovima, kako bi i efekti njenog rada bili što veći” rekao je Gradonačelnik Niša.

Direktor Škole 14. Oktobar Miša Ljubenović istakao je da je ovo prvi put od osnivanja škole davne 1967. da jedan Gradonačelnik, ili predsednik niške Opštine poseti ustanovu u kojoj se već 51 godinu obrazuju deca sa smetnjama u razvoju od predškolskog do srednješkolskog uzrasta.

“Cilj je da kroz obrazovni rad formiramo odgovorne članove društva, koji će biti sposobni da zarađuju i izdržavaju sebe” rekao je između ostalog direktor Ljubenović, koji je dodao podatak da školu trenutno pohađa 145 učenika i da je proces transformacije u resursni centar sa zadatkom da pruža dodatnu pomoć deci sa smetnjama u razvoju.

Kao novina, istaknuto je i da će od 1. septembra, škola raditi pod novim imenom “Carica Jelena”.

Koncert za obeležavanje završetka još jedne uspešne školske godine organizovan je u saradnji sa Udruženjem Dragane Rodić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com