Društvo

Prvi put do sada! Medicinski i UKC održali konferenciju na temu – DRAGAN MILIĆ

Dekanica Medicinskog fakulteta u Nišu dr Dobrila Stanković Đorđević istakla je danas da rukovodilac Klinike za kardiohirurgiju Dragan Milić nije dobio otkaz na Medicinskom fakultetu po hitnom postupku, kako on tvrdi i dodala da mu je prestao radni odnos 16. maja kada je istekao petogodišnji period na koji je izabran kao i ostali vanredni profesori.

Doktor Milić je saopštio da je dobio otkaz na Medicinskom fakultetu uz jasno isticanje dokumenta koji mu je dostavljen, i da  je on kao vanredni profesor najverovatnije dobio ovaj otkaz zbog odličnih rezultata koje je postigao na Kardiohirurgiji gde su ukinute liste čekanja ali i zbog njegovog političkog angažovanja, odnosno zbog toga što je nosilac liste istoimene grupe građana koja učestvuje na lokalnim izborima 2. juna.

On je još kazao da mu je otkaz uručen jer dekanica Medicinskog fakulteta nije u skladu sa zakonom završila izborni proces za izbor u zvanje redovnog profesora.

Stanković Đorđević je na današnjoj konferenciji za medije kazala da je konkurs za izbor doktora Milića raspisan u skladu sa zakonom, šest meseci pre isteka izbornog perioda.

Dekanica Medicinskog fakulteta u Nišu dr Dobrila Stanković Đorđević; Foto: Niške Vesti/B.lj.

„Komisija za pisanje izveštaja o tome da li doktor Milić ispunjava ili neispunjava uslove za izbor u zvanje redovnog profesora predala je dva izveštaja. Prvi izveštaj je predat na vreme, ali nije imao potpise većine članova komisije, a drugi izveštaj nije predat na vreme. Oba izveštaja nisu pravno valjana“, izjavila je dr Stanković Đorđević na konferenciji za medije kojoj su prisustvovali i prodekani niškog Medicinskog fakulteta.

Prema njenim rečima, apsolutno je neistinita tvrdnja doktora Milića da je izveštaj prve komisije samovoljno poništen i da ona kao dekan Medicinskog fakulteta nije poštovala rokove u izbornom procesu.

„U vezi sa poštovanjem rokova doktor Milić je podneo prigovor Ministarstvu prosvete i tim povodom je ministarstvo 7. marta ove godine obavilo inspekcijski nadzor i ustanovilo da Medicinski fakultet nije napravio ni jedan propust u ovom izbornom postupku“, naglasila je Stanković Đorđević.

U skladu sa zakonom, dodala je Stanković Đorđević, formirana je nova petočlana komisija koju su činila tri redovna profesora Medicinskog fakulteta u Nišu, jedan sa Medicinskog fakulteta u Beogradu i jedan sa Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, sa istim zadatkom da napišu izveštaj da li doktor Milić ispunjava ili neispunjava uslove za izbor u zvanje redovnog profesora.

„Komisija je napisala negativan izvešetaj sa vrlo ozbiljnom argumentacijom da doktor Milić ne ispunjava uslove za izbor u zvanje redovnog profesora. Izveštaj je dostupan na sajtu fakulteta“, kazala je Stanković Đorđević.

Ona je izjavila da izborni postupak nije završen jer o izveštaju komisije treba da se izjasni Izborno veće fakulteta, a zatim i nadležni organi Univerziteta, ali po nalogu prosvetne inspekcije Medicinski fakultet ne sme da daje anekse ugovora nastavnicima kojima izborni proces nije završen.

„Prestanak radnog odnosa doktora Milića i njegov izbor nisu apsolutno povezani sa politikom, odnosno njegovim političkim angažovanjem, osim što on koristi ovu situaciju za svoju političku afirmaciju“, istakla je dr Stanković Đorđević.

Zašto bi, zapitala je ona, profesori sa Medicinskog fakulteta u Beogradu i Novom Sadu imali bilo kakav politički interes da zbog lokalnih izbora u Nišu ospore izbor doktora Milića u zvanje redovnog profesora.

„Odgovorno tvrdim, da u poslednjih devet godina koliko vodim Medicinski fakultet nikada nije osporen izbor nikome ko je ispunjavao uslove, ali nikada nije ni izabran onaj ko nije ispunio uslov“, rekla je dr Stanković Đorđević.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić kazao je da Klinika za kardiohirurgiju doktoru Miliću služi kao baza odakle kreće u napade na sistem, iako je upravo taj sistem od nekadašnje zgrade Dečije hirurške klinike koja je bila leglo pacova, napravio najmoderniju Kardiohiruršku kliniku na Balkanu.

„U odnosu na ono što su druge klinike dobijale, a vrlo često se to merilo mrvicama, Kardiohirurgija je uvek dobijala najviše. Pričati o ugroženosti Kardiohirurgije je bezobrazno i netačno“, navodi Perišić.

On je demantovao Milićeve tvrdnje da će kardiohirurgija izgubiti status klinike zato što više nema nastavnika kardiohirurgije u svojim redovima i istakao da su dva lekara te klinike docenti na Medicinskom fakultetu.

Doktor Milić je nedavno na svom Fejskub profilu istakao da uprkos pritiscima neće odustatiti od političke borbe.

„Javno se zahvaljujem svim „emisarima“ koji kažu da još uvek ima prostora za dogovor i poručujem im da se više ne trude i da prostora za “dogovor” nema, da NIKADA neću odustati od svojih ideala, da se neću povući iz izborne trke za bolji, bogatiji i pravedniji Niš i da sam spreman da platim ličnu cenu ma koliko ona bila kako bi naša deca živela u gradu u kome će se ponositi a ne stideti. Klinika za kardiohirurgiju UKC Niš, znaće, kao i uvek, da odbrani svoje interese i interese naših pacijenata“, naveo je nedavno dr Milić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

11 Komentara

  1. Pogledajte tu galeriju likova, slika govori vise od reci! Aparatcici, kombinacija penzionera, kojima vlast donosi benefit i nedaju fotelje, preletac i novo postavljeni Mitic! I, svi oni dosli, da obrazloze otkaz MILICU!? Doktore, pojacaj gas, Narod te voli, nema saradnje sa ovim nafatiranim osobama.

  2. Niste mu ni do kolena dorasli pocev od Perisica preko istolih korumpiranih lekara pa sve do dekanice. Nadlezni dtzsbni organi morace kad tad da postupaju po ustavu i zakonu,doci ce te i vi na red.Glasamo za Milica!

    1. Očigledno jesmo.A gde je Niš tj.njegovi gradjani da ustanu protiv ove diktature ?!

  3. Vidi se da su smece naprednjacko korumpirano.Polako I vi cete pred lice pravde samo polako mrtvaci zdravstva

  4. sve hijene na slikama. Znaci svi ovi ceo dan nista nisu radili, konferencija za novinare, kafica pre i posle… a taksimetar za platu kuca. Ovaj bivsi direktor Zoki je posebna vrsta hijene

  5. U stranci vlada ogromna panika zbog predstojećih izbora. Niš je poslednjih godina u potpunom haosu, a korupcija je dostigla neviđene razmere. Ni glavni lider stranke ne može da pomogne, jer je ceo tim ljudi direktno umešan u ove sramne aktivnosti. Napadi na Milica i ostale samo razotkrivaju njihovu slabost, jer više ne mogu da sakriju nesposobnost i bezočne krađe koje su vršili poslednjih godina.

    Vreme je da odu, i oni to dobro znaju. Svesni su da su ovi izbori za njih izgubljeni, pa se sada panično hvataju za bilo šta kako bi se održali na vlasti. Ali građani nisu slepi, jasno su prozreli njihove mračne namere i nepravde. Njihov kraj je neminovan.

  6. Kad vidim ovog Aleka(Mitić) stomatologa, kome je sve od osnovne škole bilo namešteno i isprogramirano, jasno mi je kakvo društvo sudi Dr Miliću.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com