Društvo

Banka hrane za napuštene životinje počela sa radom u Nišu

Osim Beograda, sada i Niš ima Banku hrane za napuštenje životinje. To znači da Nišlije u prodavnicima za kućne životinje mogu da kupe hranu za napuštenje životinje, a volonteri Banke hrane je preuzimaju i daju je starateljima napuštenih životinja na različitim lokacijama u Nišu.

Petšopovi iz Niša mogu od koordinatora akcije da preuzmu plakat Banke hrane i da ga okače u svojim radnjama. Prodavci su dužni da svoje mušterije upute na koji način mogu da podrže ovu akciju i da ih pitaju da li žele da, pored hrane za svog ljubimca, u petšopu kupe hranu i za napuštene životinje.

Hrana koji se na taj način prikupi ostaje u petšopu dok ih volonteri Banke hrane za napuštene životinje ne preuzmu i dalje rasporede starateljima napuštenih životinja na različitim lokacijama u Nišu, objašnjavaju volonteri Banke hrane u Nišu.

Prvi paketići hrane za napuštene pse i mačke

Ovo je najlakši mogući način da efektivno pomognete napuštenim životinjama. Prepoznali smo činjenicu da ima mnogo ljudi koji imaju mogućnosti i želje da pomognu napuštenim životinjama ali za to nemaju vremena, pa je ovo sjajna prilika za sve njih. Nema razloga za sumnju da će vaša donacija završiti na pogrešnom mestu, jer će volonteri akcije redovno obaveštati Nišlije kome su poklonili njihove donacije“, kažu volonteri Banke hrane.

Spisak prodavnica za kućne ljubimce, kao i ostali načini doniranja hrane za „krznene drugare“ se nalazi na FB stranici Banke hrane za napuštenje životinje u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com