Društvo

Avantura za devojke koje vole motore. MAD karavan danas u Nišu

Društvo Motociklistkinja Srbije danas će u Nišu održati MAD Karavan, odnosno druženje povodom MAD Moto Avanture za Devojke. Žene koje vole motore, sa ovim damama na dvotočkašima mogu da se druže od 12 časova u kafiću “Siesta Bike Cafe” u Parku Svetog Save.

Prema najavi Društva motociklistkinja, one će održati kratku prezentaciju i upoznati prisutne sa problemima sa kojima se susreću žene u motociklizmu u Srbiji, projektom MAD Moto Avanture za Devojke i radom Društva motociklistkinja Srbije.

“Ovaj događaj predstavlja idealnu priliku da devojke koje razmišljaju o motociklizmu kao novom hobiju upoznaju devojke koje voze motocikle. Karavan u Nišu je samo jedan od tri događaja koji prethode MAD Moto Avanturi za Devojke koja će biti realizovana od 15. do 17. jula i jedinstven je događaj ovog tipa u regionu”, slaopštile su.

Zbog stepena nerazvijenosti ženskog moto-sporta u Srbiji žene na motociklima često privlače pažnju, a upravo ta pažnja dala im je ideju da kroz akcije poput “roze marama” skrenu pažnju javnosti na neke društvene probleme, u ovom slučaju značaja preventivnih pregleda. Osim toga udruženje se zalaže da kroz radionice i kampove poput Moto Avanutre za Devojke devojkama obezbedi i edukaciju.

“Dođite da se družimo i budite nam više nego potreban vetar u leđa”, zaključile su ove devojke.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com