Društvo

Humanitarna moto žurka u Parku Svetog Save

Za Janu Petrović iz Niša i njeno srce i Milicu Nikolić iz Leskovca i njen bubreg, 24. avgusta biće organizovana Humanitarna moto žurka u parku Svetog Save u Nišu od 18 sati. Svoj doprinos daće moto klubovi „Sinovi Juga“ i „Srpski orlovi“. Suorganizator ovog humanitarnog događaja je Gradska opština Medijana.

Kada je muzika u pitanju, prisutni će imati priliku da čuju Lazara Petrovića i Tomija, Dimitrija Đorđevića sa bendom, Sarkazam i Vladana Đurića Đuru, a tu je i Marijan Gacik i Sevdah Rock Connection .

Jana Petrović je rođena 2006.godine u Nišu. Odmah po rođenju, poslata na Univerzitetsku dečiju kliniku u Beogradu. Jani je tada uspostavljena dijagnoza Tetrologija Fallot. Prva operacija je urađena sa godinu i 3 meseca u Tiršovoj. Druga operacija urađena je 2011.godine zbog pogoršanja njenog zdravstvenog stanja. Hirurška intervencija je rađena u inostranstvu kada je tokom hospitalizacije nakon mesec dana urađena i operacija kritične subglostične stenoze traheje. Između operacija je urađeno i nekoliko katetarizacija, ali je Jani sada potrebna pomoć kako bi otišla na treću operaciju u inostranstvo. Novčana sredstva su potrebna za operaciju koju je potrebno što pre odraditi u Turskoj, za putne troškove, smeštaj i dalje lečenje u zemlji i inostranstvu.

Milica Nikolić rođena je 1992. godine u Leskovcu. Vodila je normalan život do 2010.godine, da bi joj iste godine utvrdili da je rođena sa jednim bubregom i da je taj jedan prestao sa radom. Taj trenutak je značio da će Milica svake nedelje odlaziti po najmanje tri puta na dijalizu. Odmah je stavljena na program dijalize i tada je uspostavljena dijagnoza hronične bubrežne insuficijencije. Od 2021.godine dijalizu obavlja kod kuće. Sredstva su joj potrebna za transplantaciju bubrega u inostranstvu, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove, suplemente, kao i za putne troškove za odlazak na lečenje i troškove smeštaja u toku lečenja. Kako bi Milica dobila bubreg potrebno je prikupiti 50.000 evra, a sama operacija bi bila obavljena u Turskoj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com