Društvo

Ambasador Japana posetio Niš

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sastala se sa Njagovom ekselencijom ambasadorom Japana Кacumata Takahikom koji je prvi put u poseti Nišu.

 

“Vodili smo sadržajne i korisne razgovore o našoj saradnji u kojoj će nam pomoći oni koji su u proteklom periodu ostavili dubok trag u povezivanju ljudi naše dve prijateljske zemlje”, ocenila je gradonačelnica Niša.

Niš je rodni grada Dragana Stojkovića, selektora naše fudbalske reprezentacije, koga u Japanu danas svako zna, bili su saglasni sagovornici.

Posebno je bilo reči o saradnji u oblastima privrede i investicija, turizma i kulture.

Uz posredovanje Regionalne privredne komore radiće se na organizovanju skupa na kome bi učestvovali predstavnici niškog Naučno-tehnološkog parka, КLER-a, predstavnici susednih okruga i industrijskih zona u okruženju, kao i predstavnici Japanske poslovne alijanse u Srbiji i na kome bi bile predstavljene prednosti Niša i okoline kao povoljnog poslovnog ambijenta pogodnog za investiranje japanskih privrednika.

Gradonačelnica Niša upoznala je Njagovu ekselenciju sa turističkim potencijalima Niša i predložila da japanski hor bude učesnik Muzičkog edikta naredne godine na smotri horova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com