Ekonomija

Usvojeni ovogodišnji programi rada komunalaca

Veće grada Niša usvojilo je programe rada iz oblasti komunalnih usluga za 2019. godini, koji realizuju JKP „Median“, „Gorica“ i „Parking servis“.

Kako je istakla sekretar Sekretarijata za komunalnu delatnost Vladislava Ivković svi programi biće realizovani po cenama iz 2018. godine i u istom obimu kao prošle godine.

Za program sistematske deratizacije na teritoriji grada planiran je iznos od 2.550.000 dinara, a za program obavljanja delatnosti zoohigijene planiran je iznos 11.900.000 dinara.

Za program odlaganja komunalnog otpada za biće izdvojen 71 milion, a za program održavanja javne higijene 312.800.000.

Program uredjenja i održavanja javnih zelenih površina, javnih zelenih površina na gradskim grobljima, parkovskog i dečijeg mobilara „težak“ je ukupno 149 miliona dinara, s tim što će za održavanje zelenih površina u gradu biti izdvojeno iz budžeta grada 123 miliona dinara, za održavanje zelene površine na grobljima 13.900.000 dinara, za održavanje parkovskog i dečijeg mobilara 12 miliona dinara.

Za program rada dežurne službe za 2019. godinu koji realizuje „Gorica“ a koji podrazumeva dvadesetčetvoročasovno dežurstvo i prevoz pokojnika do kapele i Zavoda za sudsku medicinu po pozivu policije i drugih službi, u 2019. godini biće izdvojeno 2.160.000 miliona dinara.

Za program novogodišnje i božićne dekoracije grada, odnosno za montažu i demontažu postojećih ukrasa i nabavku novih planiran je iznos od 17 miliona dinara.

Kako je istakla Vladislava Ivković grad je uštedo u 2018. godini jer nije nabavljao nove novogodišnje ukrase. Gradsko veće usvojilo je i „Medianin“ Program sakupljanja komunalnog otpada i pranja tipskih posuda, ali za tu namenu neće biti izdvajana sredstva iz budžeta grada, već će ih „Mediana“ finansirati iz prihoda od usluga.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com