Ekonomija

Usvojeni ovogodišnji programi rada komunalaca

Veće grada Niša usvojilo je programe rada iz oblasti komunalnih usluga za 2019. godini, koji realizuju JKP „Median“, „Gorica“ i „Parking servis“.

Kako je istakla sekretar Sekretarijata za komunalnu delatnost Vladislava Ivković svi programi biće realizovani po cenama iz 2018. godine i u istom obimu kao prošle godine.

Za program sistematske deratizacije na teritoriji grada planiran je iznos od 2.550.000 dinara, a za program obavljanja delatnosti zoohigijene planiran je iznos 11.900.000 dinara.

Za program odlaganja komunalnog otpada za biće izdvojen 71 milion, a za program održavanja javne higijene 312.800.000.

Program uredjenja i održavanja javnih zelenih površina, javnih zelenih površina na gradskim grobljima, parkovskog i dečijeg mobilara „težak“ je ukupno 149 miliona dinara, s tim što će za održavanje zelenih površina u gradu biti izdvojeno iz budžeta grada 123 miliona dinara, za održavanje zelene površine na grobljima 13.900.000 dinara, za održavanje parkovskog i dečijeg mobilara 12 miliona dinara.

Za program rada dežurne službe za 2019. godinu koji realizuje „Gorica“ a koji podrazumeva dvadesetčetvoročasovno dežurstvo i prevoz pokojnika do kapele i Zavoda za sudsku medicinu po pozivu policije i drugih službi, u 2019. godini biće izdvojeno 2.160.000 miliona dinara.

Za program novogodišnje i božićne dekoracije grada, odnosno za montažu i demontažu postojećih ukrasa i nabavku novih planiran je iznos od 17 miliona dinara.

Kako je istakla Vladislava Ivković grad je uštedo u 2018. godini jer nije nabavljao nove novogodišnje ukrase. Gradsko veće usvojilo je i „Medianin“ Program sakupljanja komunalnog otpada i pranja tipskih posuda, ali za tu namenu neće biti izdvajana sredstva iz budžeta grada, već će ih „Mediana“ finansirati iz prihoda od usluga.

 

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close