Društvo

Stevan Živković novi koordinator Kancelarije za mlade

Niški kik-bokser Stevan Živković, koji je prošle godine osvojio titulu prvaka Evrope u tom sportu, novi je koordinator Kancelarije za mlade. On je na to mesto izabran nakon što je prošle nedelje iz ličnih razloga Mija Petrović podneo ostavku.

Niški istaknuti sportista, koji je okončao karijeru zbog zdravstvenih razloga, sada u novoj ulozi.

“Sebe vidim samo kao novog člana koji će osvežiti i pomoći jednom već dobro uigranom timu sa sjajnim rezultatima”, rekao je novi koordinator Kancelarije za mlade Stevan Živković Niškim Vestima.

Kao glavne probleme mladih Živković ističe nezaposlenost, nezainteresovanost i nemotivisanost. Kaže da će upravo kroz Kancelariju za mlade pokušati da te probleme mladih ublaži, i dodaje da to može da se reši samo preko edukacija i radionica putem kojih bi stekli bolje reference na tržištu rada.

On je najavio da ga očekuje u narednom periodu organizacija veoma zanimljivih manifestacija, a samo neke od njih su Izazov 2016., Maturantska parada i dr.

“Kancelarija za mlade planira da u narednom periodu realizuje projekate po konkursu, kao i jednomesečnu praksu za studente završnih godina Univerziteta u Nišu”, napomenuo je Živković. 

Živković je već radio kao ambasador sporta pri Mladim ambasadorima i član je Saveta za mlade Skupštine grada. U saradnji sa Omladinskim edukativnim centrom Živković je sproveo projekat “Borba u ringu, a ne u školi” i kaže da će mu upravo ta iskustva, ali i borbeni duh pomoći u novoj ulozi.

Kancelarija za mlade je sada na novoj lokaciji, Ul. Cara Dusana br 15.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com