Društvo

Memorijalna ploča i na Pašinom konaku u Tvrđavi

Kreativna grupa „Muzej sentimentalnosti“ posle obeležavanja memorijalnim pločama sentimentalnih mesta našega grada iz sedamdesetih godina dvadesetog veka, Hipi doline i nekadašnje fiskulturne sale Sokolana, gde je održan koncert kultne niške bit grupe Daltoni, nastavlja sa ovom svojevrsnom građanskom kulturnom akcijom obeležavanjem Pašinog konaka u Tvrđavi, revaitalizovanog objekta JKP „Mediana“ Niš.
Na tom prostoru bio je Pionirski dom – preteča današnjeg Dečjeg kulturnog centra i prvo Marionetsko pozorište za decu – preteča današnjeg Lutkarskog pozorišta.

Kulturna akcija Muzeja sentimentalnosti poklapa se sa projektom otvaranja Gradske bašte JKP „Mediana“ sa sadnicama neobične lepote, kojima se oplemenjuje javni ambijent našega grada, a sve u sklopu akcije „Za lepši život u Nišu“, kažu organizatori.

Na memorijalnoj ploči je na srpskom i engleskom jeziku zapisano:

„U ovom objektu od 1948. godine bio je Pionirski dom „Stanko Paunović“ – mesto zabave i vaspitanja brojnih generacija mladih Nišlija. U njemu je 1951. osnovano Marionetsko pozorište, na čijoj su sceni izvođene predstave za decu.“

Organizatori pozivaju građane Niša da se pridruže akciji i svojim prisustvom podrže ovu značajnu kulturnu manifestaciju u organizaciji Kreativne grupe „Muzej sentimentalnosti“ i
JKP „Mediana“.

Okupimo se pod sloganom: „Družimo se sentimentalno, oživimo naša sećanja“.

Otkrivanje memorijalne ploče je u četvrtak, 14. aprila 2016. godine u 12:00 sati, ispred Gradske bašte JKP „Mediana“ u Tvrđavi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com