Kolumna

Izjavili na televizor da će živimo u drugu državu

Ne pituj me ništa, pa sam se iznervirala . Moreeee, nasekira se poviške, da ti pravo reknem. Kako na televizor rekoše da će menjaju ime na Srbiju i da će se zove Beogradski pašaluk, men’ me zabole nešto ovde, podgrudi . Onuj golemu državu nekako sam i prežalela, nigde i ne otido u nju dok beše, al ovoj mi je moja država, išla sam čak u Beograd. A sag vikaju , tija pašaluk neće bude do Prokuplje, kako je trebalo , nego samo do Ražanj . I da će mi živimo u Bugarsku.

-Ma daj , baba , nerviraš se za džabe , to je neka provala, pogrešno si razumela, o tome se priča kao nekom davnom proračanstvu onih Tarabića što im dopisuju vizije i pretpostavke, kako kojoj partiji ćune i za koje potrebe odgovara .Pa seti se samo, kad je onaj glumac priznao kako je sam dopisivao što-šta, kako bi i oni koji nisu voleli promene shvatili da su one neminovne.

– Ama mani toj dopisuvaanje, lesno se mož dopiše kuj si koje oće, al ovoj izjavili na televizor. Gleda ja i reprizu, reko ček da vidim, mož’ sam pogrešno nešto s’vatila. I pa isto , onoj devojče sedi , a neki se javljaju preko telefon i kazuju kuj što ima, pa jedan reče kako Srbija više neće da postoji i da će bude tija, tija kako ze zove, pašaluk, al da mi neće tam da budemo.Trebaše te zovnem da čuješ i ti , da ne rekneš, baba izlapela, isna , sve mi živo.

– Babaaaaaa, pa to su gluposti, svaka budala može tu da se javi i da lupa do mile volje, jer mnogo pametniji nisu ni ti što prave tu emisiju. Šta joj je rekla ta što se javlja na telefon.

-Ma ne javlja se ona na telefon, ona sedi i priča, a telefon se ne vidi, al’ se čuje . Pusti ga ona, da ispriča sve što ima, pa kad on završi, a ona mu reče, ma neće, verovatno neće, ostaće verovatno Srbija ovako. Al ‘, nekako i labavo toj njojno pričanje, kako da ni ona ne veruje u toj što priča.

– Dobro baba, jesam li ti sto puta rekla da me ne smaraš tim pričama koje čuješ na televiziji, kad ne umeš da razlikuješ ko je šta rekao i dal si čula neki vic ili vest. Sećaš li se kako si me ubedjivala da su raspisani izbori, samo zato što je neko iz neke strančice rekao da su potrebni izbori ? Pa kako su Iranci bacili atomsku bombu, a u Japanu počeo rat ?

– Dobro, ja ti reko’, ne mora mi veruješ . Ja sam bar Beograd videla ,još da doživim da si umrem u ovuj državu, a vi što ne verujete, mislete se kako će se zove država u koju će živite.

 

Izvor: NEGOSLAVA’S blog

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com