Kultura

Ovaj Nišlija najlepše peva na francuskom

Za vikend je održano finale Takmičenja za frankofonu pesmu 2016. Takmičari su ove godine bili odlični kažu organizatori, neki već oprobani i neki novi klinci ali ono što se odavno zna jeste to, da je Takmičenje za frankofonu pesmu, veče posvećeno dobroj muzici. Najbolji senior je Miloš Unić koji jula putuje u Francusku a najbolja juniorka Nina Jakovljević, oprobaće se na festivalu u Rumuniji.

Pobednici u kategorije JUNIOR (od 13 -18 godina):

1. Nina Jakovljević “Pas sans toi” Lara Fabian
2. Sofija Perić “Je t’aime ” Lara Fabian
3. Marijana Bosančić “Je suis malade” Serge Lama, adaptation Lara Fabian

Nina Jakovljević putuje u Rumuniju gde učestvuje u finalu na Festivalu frankofone pesme u gradu Baja Mare.

Pobednici u kategorije SENIOR (od 19 – 28 godina):

1. Miloš Unić “Hello” Adele, adaptation Sarah
2. Dragana Marković “Ne me quitte pas” Jacques Brel
3. Tijana Marjanović “Parlez-moi de lui” Nicole Croisille, adaptation Chimène Badi

12512348 1693209707598862 8358961382143315895 n

Unić, nije prvi put učesnik, čak šta više ovo mu je druga pobeda na ovom festivalu. Ovaj mladi glumac Akademskog pozorišta u Nišu više puta je pokazao Nišlijama da odlično peva na francuskom. Miloš je ovaj put otpevao svetski hit ” Hello ” čuvene pevačice Adel i time pokazao da je ponekad, za ostvarenje cilja, potrebna dvostruka pobeda i dvostruko ostvarenje cilja.

“Smatram da sam bio oštećen time, što sam bio pobednik 2014. godine a nisam  otputovao u Francusku. Bilo je potrebno mnogo istrajnosti i ljubavi prema muzici, na kraju krajeva i veliki inat da se ponovo prijavim i pobedim”, kaže Unić za Niške Vesti.

Da potsetimo, 2013. godine prvi put Unić se prijavio na takmičenje za Frankofonu pesmu, tada nije prošao ni polufinale. Naredne godine prijavio se opet sa novom pesmom i pobedio. On je tada bio jedini pobednik za 12 godina održavanja festivala, koji nije otputovao u Francusku. Trebalo je, kaže puno snage da se ponovo prijavi, ali vredelo je…opet je pobedio a jula putuje u Francuskuda da poseti čuveni muzički festival “Eurokéennes” u Belforu.

“Jula idem za Francusku! Ura za ljubav, veru i istrajnost!” završava ovaj mladi talentovani Nišlija!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com