Društvo

PRVI SINGL MILOŠA UNIĆA: Moja tišina je stvorila melodiju, boje i snove

« When you’re gone » Miloš Unić

Nišlija Miloš Unić već dve godine živi i školuje se u Francuskoj. Sve to ne bi bilo neobično da ovaj mladi talentovani momak svakog dana ne pokazuje želju za napredovanjem, često postavljajući sebi sve teže zadatke koje na kraju obavi maestralno a mi u gradu na Nišavi budemo preponosni što je naše gore list.

Nakon što je krajem 2018. godine otputovao u Francusku kako bi bio deo projekta „Service Civique“ , nastavlja školovanje na master pozorišnim studijama pri Univerzitetu Zan Zores u Tuluzu. On je stipendista Vlade Francuske i to ne bilo koji već jedan od prvih 13.

Godinama je na niškim daskama koje život znače stasavao kao glumac ali se često latio mikrofona i to više nego uspešno radio. Borio se za titulu nauspešnijeg izvodžača na takmičenju za Frankofonu pesmu i pored vrhunske pobede godinama zauzimao i mesta u samom vrhu.

Želja da snimi prvi singl konačno je sazrela a pesma je već tu, snimljena je i dani do premijere broje se na prstima jedne ruke.

“Pesma « When you’re gone » nastala je u trenucima potpune tišine. U trenucima, kada jedan čovek mora da pronađe način da kaže « zbogom » svojoj dragoj osobi. Ona govori o odlascima i o trenucima kada nam neko suštinski nedostaje. Kada nema onog ko nas upotpunjuje. Moja tišina je stvorila melodiju, boje i snove”, kaže Unić za Niške Vesti.

Rad na ovoj pesmi traje više od godinu dana, a tek danas ona je zrela za emitovanje slaže se on.

“Kada sam 2019. godine započeo rad na ovoj pesmi, nisam ni slutio niti znao kakva je avantura preda mnom. Međutim, uz ljubav, podršku i konstantno davanje imam utisak da sam čitavu tu avanturu preplovio na mirnom moru”, kaže ovaj mladi Nišlija koji živi u Tuluzu.

Pandemija koronavirusa pokrenula je mnoge da razmišljaju na nešto drugačiji način. Mnogi su preispitali svoje odluke, posvetili se dragim ljudima više nego ranije, u narednom periodu pokušaće da poprave ono što su pokvarili a mnogi će se u najboljem svetlu sećati onih koje su izgubili.

“Ostaje samo nada da su oni koji su izgubili svoje živote, pronašli svoj put i večni mir. Stoga, nama ostaje samo ljubav i sećanje. Ova pesma posvećena je svima onima koji su izgubili nekog svog, čiji se deo duše ne nalazi među nama. Čiji taj « neko » više nije blizu”, kaže Unić za Niške Vesti.

Želja ovog mladog Nišlije je da pesma « When you’re gone» izrazi saosećanje i podršku.

“Ova pesma je posebno posvećena svima onima koji su u svojim tišinama nakon gubitka voljene osobe tokom ove pandemije. Da pokušamo da prihvatimo tišinu kao iscelitelja, jer ona ne postavlja pitanja, ona daje odgovore. Želja mi je da čovek obgrli čoveka. Da nam se duše miluju i razumeju. Stoga, ja dajem svoj delić duše kako bismo se ti, slučaoče, i ja, pronašli i zagrlili. Hvala ti!”, poručuje Unić na kraju.

Pesma će biti objavljena na youtube kanalu Miloša Unića zadnjeg dana ovog meseca.

Više informacija na Instagram profilu ovog talentovanog Nišlije.

Kreativni tim pesme « When you’re gone »

Muzika i tekst : Miloš Unić

Klavir : Vladimir Jelenković

Mix/Master : Lucid

Studio (vokal ) : SébastienVallier

Fotografija ( cover ) – Valentina Baktijarević

Fotografije – Dušan Ivanović

Lyric Video : Davorin Dinić

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com