DruštvoKultura

Katarina i Miloš očarali pesmama Hello i Đelem, Đelem na francuskom, publika ih vraćala na bis

Sala Svetosavskog doma bila je premala da primi sve goste, pa su mnogi sedeli u hodniku odakle su pratili koncert

Katarina Ranković i Miloš Unić okupljeni u duetu “Duo Ame” priredili su nezaboravno veče francuske muzike i poezije, razgalili publiku u prepunom Svetosavskom domu i još jednom dokazali da Nišlije umeju da prirede program od kojeg zastaje dah…najviše zbog divne energije koju su ovi mladi talentovani ljudi pokonili Nišlijama.

Talentovanog Nišliju, koji se trenutno usavršava u Francuskoj, Miloša Unića na klaviru je pratila Katarina Ranković, dopunjujući jedno drugo svojim umećem, učinili su da veče u ovom svetom domu bude čarobno.

Da se program svideo Nišlijama dokaz su i svi oni koji su ostali u hodniku ispred sale i odatle uživali u muzici koja je plenila sa bine.

Preopuna sala Svetosavskog doma, Foto: Niške Vesti

U prepunom Svetosavkom domu Nišlije su uživale u stihovima Prevera, salom su se orili taktovi pop muzike ali najviše francuskih šansona.

Atmosferu pariskih bistroa i specifičan duh Francuske na pravi način doneo je mladi Unić, čovek sa hiljadu talenta, i neko ko neizmerno voli svoj Niš, što je i nekoliko puta sa bine u toku večeri poručio. Duo je uspeo da na trenutak donese Francusku kao na dlanu, baš tu usred Niša na dar svima onima koji imaju sluha za taj kvalitetan i pre svega dobar zvuk one prave muzike koju skoro da smo zaboravili.

Možda najglasniji aplauz dobili su Katarina i Miloš kada su izveli popularnu numeru “Hello” od Adel ali na francuskom, a pravu “katarzu” doživela je publika kada je na samom kraju koncerta Unić kako samo on to ume, u zanosu na francuskom zapevao Đelem, Đelem skočio sa bine i protrčao kroz publiku salom što je posebno obradovalo one koji su mu u prolazu pružili ruku i zahvalili za divno veče.

Miloš Unić, koji za sebe kaže da je počeo kao glumac, danas jeste kompletan umetnik koji je stasavao pred očima Nišlija godinama unazad, danas profesor pozorišne i vokalne tehnike na Akademiji scenskih umetnosti u Tuluzu, u Francuskoj. Katarins Ranković, koja je poznata i kao Ladi K, pevačica, pijanista i multimedijalna umetnica, uz svoje perfektne izvedbe i kazivanje poezije obojila je veče najlepšim bojama muzike.

U publici su pored organizatora Turističke organizacije Niš, Francuskog institututa a sve uz blagoslov Eparhije niške mogle da se vide sredovečne Nišlije ali i deca koja su jednako zainteresovano pratila i uživala u ovom jedinstvenom programu.

Jedno je sigurno, Niš jeste zaslužio ovakve programe koji su nam tako potrebni da potpuno “muzički ozdravimo”.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Bravo ! To je pravi Nis, to je prava kultura, organizatori treba da slede ovaj primer i da bude mnogo vise ovskvih dogadjaja !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com