Društvo

Ministar prosvete u Nišu

Mašinska tehnička škola “15.maj” u saradnji sa portalom “Nađi Raoula” organizuje konferenciju “FORUM MLADIH NAUČNIKA”. Konferencija se održava u četvrtak 3. marta u sali Univerziteta u Nišu.  Na Forumu će govoriti predstavnici Centra za socijalni rad, predstavnici lokalnih centara za talente, mladi naučnici i profesori.

Niška Mašinska tehnička škola „15.maj“ uz podršku Skupštine Grada organizuje konferenciju „Forum mladih naučnika … Izazovi i problemi“. Cilj konferencije je otvaranje fonda za siromašne mlade naučnike.

„Ovo je nastavak prošlogodišnje konferencije „I ja imam san“, koju je naša škola organizovala. Drago mi je da ovaj događaj organizuju nekadašnji učenici u saradnji sa novim đacima naše škole i nadam se da će konferencija biti uspešna“- rekla je Slavica Jukić, direktorka MTŠ „15.maj“.

Kao panelisti na konferenciji očekuju se direktor Centra za socijalni rad Zoran Jović, ali i predstavnici mnogih stranih Ambasada u našoj zemlji. Jedan od njih je Ataše za kulturu u Ambasadi Nemačke.12782455 548448121989760 416832030 n

„Odlučili smo se da pozovemo i strane Ambasadore i da svi zajedno pričamo o ovom problemu, koji je bitan za sve nas. Želeli smo da čujemo njihova iskustva, kakva je situacija u njihovim zemljama, kakvi su načini studiranja u tim državama“- rekao je Jovan Milić, idejni tvorac konferencije, danas student Mašinskog Fakulteta u Nišu i ovogodišnji dobitnik Svetosavske nagrade Ministarstva prosvete.

Na konferenciji očekuje se i premijera filma „Mladi naučnici na krilima siromaštva“, koji predstavlja priče mnogih mladih porodica, naučnika i talenata.

„Istraživanje za film traje od oktobra meseca. Mnoge tv stanice su nam pozajmile svoje materijale, a neke priče smo i mi sami radili. Upravo te priče koje smo sami radili su jako teške i nekako smo na svojoj koži osetili kako je tim mladim ljudima. Iako su siromašni ti mladi talenti ne gube nadu za bolje sutra, za jutro koje će promeniti sve i svi trebamo da im se divimo“- kaže Milić.

Konferenciju će svečano otvoriti prof. dr Srđan Verbić, ministar prosvete u Vladi Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com