Društvo

UDA PRAVE! Budne nišavske vile!?

Nišavske vile koje se igraju… kako bi to izgledalo predstavio nam je svojim raskošnim talentom umetnik Davorin Dinić. Novom tehnikom i ljubavlju prema gradu, njegovi foto radovi čine da naš grad volimo još više.

Niš kao moja večita inspiracija i ovde igra gravnu ulogu a čini se da će to potrajati još dugo. Barem za sad, uživam u neiscrpnoj inspiraciji koju dobijam od okruženja. Ovaj projekat sam nazvao “Vilinske igre” jer sam zamislio da bi ovako moglo da izgleda ako bi se nišavske vile probudile i rešile da se poigraju našim gradom praveći prizore koji izgledaju kao otrgnuti iz stvarnosti”, kaže Davorin Dinić za Niške Vesti.

Slike su njegovo oružje. On svakodnevno Nišlije razoruža i vlada našom pažnjom, svakako to je trudom i zaslužio naš sugrađanin Davorin Dinić.

“Ovo je nastavak istraživanja protoka vremena u kontekstu našeg grada. Zanimljiva tehnika sinemagrafike omogućava da na jednoj fotografiji u isto vreme scena bude zamrznuta dok se na drugom delu fotografije desava neki autentični pokret. Gifovi koji nastaju na ovakav način vrlo su kontraintuitivni jer su suprotni našem svakodnevnom iskustvu. Baš to je ono što hipnotički deluje na nas kod ovakvih radova jer su nam opažaji pomešani i zbunjeni a to je prema mom iskustvu najbolji trenutak za kreatvino razmisljanje jer pred načim očima leži dokaz da granice mogu da se pomeraju”, završava Dinić i poručuje – Nišlije uživajte!

[foldergallery folder=”images/galleries/vilinske-igre”]

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com