Kultura

Onlajn glumački performans – Davorin i Krejzi

Povodom obeležavanja Nedelje Evrope, kada slavimo 70 godina razvoja ideje Evropske unije, EU info mreža u Srbiji pripremila je nekoliko zanimljivih onlajn događaja. Jedan od njih je i performans „Davorin i Krejzi: Krejzi fakts o Evropi“ koji će premijerno biti emitovan na fb stranici EU info kutka u Nišu, 13. maja od 20 sati.

Glumac Pozorišta lutaka u Nišu Davorin Dinić i njegova lutka Krejzi su spremili performans kako bi publiku bliže upoznali sa Evropom. Kroz interesantne podatke o istoriji i sadašnjosti Evrope, kao i o zemljama članicama EU, Davorin i Krejzi nas na šaljiv i zanimljiv način vode na putovanje starim kontinentom.

Sve što treba da znate o Evropi i mnogo toga što vam uopšte nije neophodno!

“Performans „Davorin i Krejzi: Krejzi fakts o Evropi“ samo je jedan u nizu događaja koje je EU info mreža pripremila za „Nedelju Evrope“ u Srbiji. Zajedno sa partnerima i saradnicima iz  sektora kulture koji tradicionalno učestvuju na našim događajima i podržavaju naše inicijative, priredili smo bogat i sadržajan program”, ističu.

U ovoj krizi kada se kultura najviše bori sa resursima, pružili smo im podršku i iskoristili priliku za jačanje našeg partnerstva. Podržali smo organizacije iz Niša i Novog Sada koje su pripremile događaje na temu evropske kulture, zajedničkih vrednosti i solidarnosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com