Društvo

Čarobni niški mozaik u nastajanju (FOTO)

Nišlija Davorin Dinić često počasti čarobnim slikama grada sugrađane, ovog puta čini to preko društvene mreže Instagram.

Sve što stvara rado podeli preko društvenih mreža, a Nišlije su mu na tome veoma zahvalne jer upravo slike grada budu deljene na stotine puta na radost svih onih koji rado hodaju niškim sokacima.

Do sada je ovaj uspešni glumac Pozorišta lutaka u Nišu već dokazao da sa objektivom ume, jer su njegova dela odavno zapažena van granice naše zemlje. Osim slika, pokazao je da mu je bliska i kombinovana video produkcija, što je lepo prihvaćeno i dobro ocenjeno i na inostranim takmičenjima.

Ovog puta Dinić je odlučio da na društvenoj mreži Instagram pravi svojevrsni mozaik od slika grada na Nišavi neverending_nis . One se nadovezuju jedna na drugu i čine razglednicu grada koja pleni.

Foto: Davorin Dinic, Instagram

Davorin uvek skromno odgovara na pohvale i čestitke, jer kaže sve što radi za grad radi iz velike ljubavi prema njemu.

“Video sam na jednom Instagram profilu par slika koje su se slučajno uklopile na ovakav način i meni je to izgledalo veoma zanimljivo. Tada sam pomislio da bi bilo jako izazovno namerno praviti takve kolaže”, kaže Dinić za Niške Vesti.

Ovaj mozaik neverending_nis izazov je za njega kaže, jer mora u glavi da postoji kompletna slika i onda je slažete.

Foto: Davorin Dinic; Instagram

“Morate unapred da imate ideju o “velikoj slici” da otkrivate uglove i načine na koji fotografije mogu da komuniciraju jedna sa drugom a da se pritom ne remete međusobno. Instagram je sajt koji je zamišljen kao platforma za deljenje pojedinačnih fotografija, tako da je ovakav pristup za nijansu drugačiji od onoga na šta smo navikli… što će nadam se zainteresovati ljude“, kaže uvereno ovaj umetnik.

Ovaj Nišlija voleo bi da se za ovaj njegov profil čuje i van granica naše zemlje. Nije uloženo u promociju jer kaže hoće da sve ide samo od sebe.

“Sudeći po prvim reakcijama vrlo skromnog početka verujem da sam na dobrom putu jer sam već dobio neke ponude iz inostranstva”, kaže on.

Instagram profil neverending_nis je nedavno počeo sa radom i još uvek nema zamajac u vidu velikog broja pratilaca ali je popularnost profila u konstantnom porastu što Davorina veoma raduje.

Foto: Davorin Dinic; Instagram

Mozaik slaže svakodnevno i dodaje da za ovakav pristup ne postoje ograničenje.

“Mogu da kreiram nove prizore dokle god za to nalazim inspiraciju u niškim prizorima. U ovom trenutku koritim isključivo fotografije čiji sam ja autor ali bih voleo da ubuduće koristim i fotografije drugih fotografa i da na taj način promovišem i druge niške kreativce”, kaže uz osmeh ovaj uspešni Nišlija.

Dok Davorin sliku po sliku slaže, uživajte u nastajanju divne razglednice koja priča našu…nišku priču neverending_nis .

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com