Društvo

“Jedna traka autoputa Niš-Drač do 2023

od prioritetnih infrastrukturnih projekata je izgradnja autoputa Niš-Merdare-Priština-Tirana-Drač, ocenjeno je na Investicionom samitu Zapadnog Balkana.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i evropska komesarka za saobraćaj Violeta Bulc sastale su se na marginama Investicionog samita Zapadnog Balkana koji organizuje EBRD u Londonu, a koji je okupio premijere zemalja Zapadnog Balkana, ministre i vodeće poslovne ljude.

“Ovaj autoput je od izuzetnog značaja za region. Jedna traka autoputa Niš-Priština za saobraćaj u oba smera biće gotova do 2023. godine”, rekla je Mihajlović nakon sastanka, saopštilo je ministarstvo.

Mihajlović sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija Dušanom Vujovićem učestvuje na skupu koji ima za cilj da predstavi potencijalne investicije i poslovne mogućnosti na Zapadnom Balkanu.

Za Srbiju značaj ove deonice nije samo u povezivanju Niša sa Prištinom već je glavna veza sa Koridorom 4 koji većim delom ide preko Bugarske i Rumunije i sa Koridorom 10 i rutom Sarajevo-Podgorica Vlora, saopštilo je to ministarstvo.

Mihajlović je razgovarala sa evropskom komesarkom za saobraćaj o mogućnostima i značaju regionalnog saobraćajnog povezivanja.

Mihajlović je Bulc informisala o daljim aktivnostima i merama koje se u okviru Osnovne transportne mreže Zapadnog Balkana moraju realizovati do sledećeg Samita planiranog za jul 2016.

“Srbija po planu sprovodi sve aktivnosti na realizaciji infrastrukturnih projekta koji su dogovoreni tokom susreta premijera Zapadnog Balkana i zvaničnika EU u avgustu 2015. u Beču”, rekla je Mihajlović tokom sastanka sa Bulcovom.

Op[irnije na B92

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com