Politika

DSS i SRS: Inicijativa za osnivanje Sportskog društva Radnički

Demokratska stranka Srbije je pokrenula inicijativu za formiranje Sportskog društva Radnički, a ovu inicijativu podržala je i Srpska radikalna stranka. Radikali su svoju podršku ozvaničili na konferenciji za novinare koju su zajedno sa DSS-om održali ispred zapadne tribine stadiona “Čair”.

“Najveći problem niškog sporta je nedostatak identiteta. Niški predstavnici u svim sportovima igraju pod različitim imenima, koja neki od njih često menjaju, tako da je za navijače teško da se identifikuju sa klubovima. A bas ta identifikacija bi dovela do veće posete, bolje zarade i naravno boljih rezultata.”, naglasio je predstavnik Demokratske stranke Srbije Dragan Stojadinović.

On je naglasio da ne možemo kritikovati naše komšije,  prijatelje, što navijaju za beogradske klubove i na taj način im pumpaju budžet, jer im nismo ponudili alternativu.

“A šta bi bila alternativa? Sportsko društvo sa selekcijama u svim relevantnim sportovima. Uostalom, ako Beograd ima Zvezdu i Partizan, ako Novi Sad ima Vojvodinu, zar Niš ne zaslužuje svoje sportsko društvo?” dodao je Stojadinović.

srspantelej

Predstavnik Srpske radikalne stranke Stefan Ilić izjavio je da je niški sport odavno izgubio identitet.

“Kako koja stranka preuzme vlast u Nišu ona menja imena klubovima. Samo je niški predstavnik u košarci menjao ime čak osam puta. Formiranje SD Radnički sprečilo bi finanskijsko mešetarenje prilikom finansiranja”, rekao je Ilić.

DSS i Radikali su planirali da konferenciju za novinare održe na atletskoj stazi stadiona “Čair”, ali za njihovu inicijativu nije bilo razumevanja. Vrata stadiona su ostala zaključana.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com