Društvo

Direktor Toplane: Plaćate koliko ste potrošili

Dok u Gradskoj toplani kažu da su decembarski računi veći jer je isporučeno više toplotne enregije, a iz Udruženja predsednika skupština stanara (UPSS) pozivaju na tribinu o radu ovog javnog preduzeća, Nišlijama plaćanje računa sve više postaje prava noćna mora.

Redakcija Niških Vesti dobija ovih dana brojne pritužbe Nišlija na decembraske račune za daljinsko grejanje, koji su, kako kažu, za 3000 do 4500 dinara veći u odnosu na novembarske. Direktor Gradske toplane, Slobodan Maksimović kaže, da je na snazi “neprekidni režim rada”, što znači da Toplana građanima isporučuje toplotnu energiju 24 sata, umesto uobičajnih 17.

“ Na ovaj režim rada prelazimo svaki put kada zbog niskih temperatura preti pucanje cevi u sistemu i zato stanove grejemo neprekidno. To znači da i tokom noći dopunjavamo sa 25-30 procenata toplotne enregije,“ rekao je Maksimović Niškim Vestima.slobodan maksimovic

On je uporedio račun za daljinsko grejanje sa računom za struju.

“ Živim u garsonjeri od 24 metara kvadratna i za prošli mesec sam struju platio 3800 dinara. Decembarski račun mi je 6800 dinara.To ne znači da je struja poskupela, to znači da sam ja više potrošio. Tako je i sa grejanjem. Potrošnju struje beleži strujomer, toplotne energije kalorimetar. Ono što potrošite, fakturiše se i to platite. “ rekao je direktor Toplane.

Na pitanje Niških vesti da li to znači da će januarski račun biti i veći od decembarskog Maksimović je rekao:

“ Normalno je da je novembarski račun veći od oktobarskog, a decembarski od novembarskog. Biće normalno i da januraski bude veći od decembarskog. Februar već nešto manji i na dalje u padu.”

Niškim Vestima javili su se i stanari zgrade iz ulice Stevana Sremca broj 19 (kod Strarog groblja), koji su priključeni na toplanu “Jug”. Oni tvrde da od remonta ove Toplane, imaju pakao u stanovima, da temperatura vazduha ide i preko 27 stepeni i da su prinuđeni da noću drže otvorene prozore. Kažu da su se žalili Toplani, rečeno im da je problem tehničke prirode i da se to neće odraziti na njihov račun. Decembarski račun Objedinjene naplate na ime Tomislava Krstića, stanara ove zgrade, iznosi 13.529 dinara, dok je novembarski iznosio 9.361, što je razlika od 4.168 dinara.grejanje 2

“ To jeste tačno. Imamo problem sa kotlovima u toplani“Jug” koji moraju neprekidno da rade, ali njihovi računi nisu veći zbog naših problema. Svi naši korisnici dobili su uvećane račune, jer je isporučeno više toplotne enregije”, tvrdi Maksimović.grejanje

Zbog uvećanih računa za daljinsko grejanje, Udruženje predsednika skupština stanara (UPSS) zakazalo je tribinu, koja će biti održana u četvrtak, 21. januara u 17 sati. Oni pozivaju građane da dođu u njihove prostorije u ulici Branka Krsmanovića 29. Teme o kojima će biti reči na tribini su “kreiranje cena daljinskog grejanja i rad toplane “Jug”.

Na pitanje Niških Vesti kako komentariše sutrašnju tribinu UPSS, Slobodan Maksimović je kratko odgovorio:

“Ne znam da se sutra održava tribina, svako ima pravo da se okupi i razgovara. Ja sam uvek spreman za argumentovan razgovor.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com