Društvo

Ovaj herojski poduhvat obeležio je godinu za nama (VIDEO)

Nišliju Sašu Pešića, pamtićemo kao najhrabrijeg među mnogima koji su videli ali je samo on pomogao psu koji je ostao zarobljen na rečnom ostrvu. Azil za pse, njegovo je radno mesto i mesto gde voli da boravi i kada obaveza nema. Pre tačno godinu dana mnogi su izveštavali o njegovom hrabrom poduhvatu u spasavanju malog psa kod Betonskog mosta na Nišavi, u blizini nekadašnjeg Grčkog konzulata.

Kada je video bespomoćnu životinju, Pešić je skočio na stub mosta , pretrčao kroz ledenu Nišavu kako bi došao do psa. Uzevši ga u ruke vratio se do stuba mosta gde su mu prolaznici pritekli u pomoć da preuzme psa i pomognu da se vrati na most.

Saša Pešić se decembra lane našao u žiži javnosti kada je inspekcija opštine Crveni krst naložila iseljenje njegovog Azila za pse, u kojem brine o 450 napuštenih pasa. Na sreću, nakon velike podrške ljudi iz celog sveta i burnih rekacija na internetu i društvenim mrežama, ta odluka je povučena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com