Društvo

Napravila azil za pse u centru sela, meštani ogorčeni

U centru Merošinskog sela Lepaja nišlijka, Tamara Zlatanović , na svom privatnom imanju napravila je azil za pse. Komšije su zbog tog njenog postupka ogorčene, kako kažu, smeta im konstantan lavež i neprijatan miris koji se širi iz azila.

“Komšije imaju problem sa azilom, bune se , bacaju otrove, ja nesmem da napustim azil, jer ako ostavim pse na pola sata same bojim se da će da ih otruju. Sada je u azilu ostalo 18 pasa, a bilo ih je 24”, kazala je Zlatanović.

foto: J.Ćosin

Ona je, kako dodaje, podnela zahtev Agenciji za privredne registre i očekuje da će za par dana dobiti akreditaciju za azil.

Sa druge strane komšije smatraju da azil u sred sela ne sme da postoji.

“Azil se nalazi neposredno ispod moga prozora, lavež se čuje stalno, ne mogu da otvorim prozore zbog smrada koji se širi iz azila. Ja imam psa i volim životinje , ali mislim da nije normalno da se azil nalazi u blizini kuća, kazao je  Slaviša Stojanović,

Predsednik opštine Merošina, Saša Jovanović, rekao je da je azil izgrađen na pola metra od prve kuće i da je potrebno da se pronađe nova lokacija.

“Nismo protiv životinja, ali potrebno je da pronađemo novu lokaciju koja ne bi remetila život meštana”, kazao je Jovanović.

Foto: J.Ćosin

Meštani su potpisali peticiju da se azil ukloni i dok Tamara čeka licencu za azil oni se nadaju da će on ipak biti premešten na novu lokaciju.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com