Ekonomija

ta se krije iza kapije pivare?

Sa svakom otvorenom mašinom otvaraju se novi problemi i rekonstrukcija pivare će biti mnogo skuplja od planirane. Ovo je za Zonu plus izjavio direktor “Niške pivare” Nikola Karanović, koji ipak očekuje da će pivo poteći do 1. maja.

Svaka proizvodna celina mora da se renovira, a veći deo da se zameni novim mašinama i to će umesto do dva miliona evra novog vlasnika koštati između tri i po i četiri miliona evra.

pivara 01
Nikola Karanović

Nije onako kako je investitoru predočeno stanje mašina i stanje pivare, da tu treba neka ulaganja i da to može vrlo brzo da se osposobi. Tek kada otvorite mašinu onda vidite da je to jedan ogroman posao, kaže Karanović.

Nije ih samo loše stanje mašina iznenadilo, ispostavilo se da je u sklopu fabrike osam nelegalnih objekata – i time će morati da se bave. Gotovo prolećno vreme trenutno im ide na ruku, ali se radi bez pauze i kada su temperature u minusu.

Pivara trenutno zapošljava 36 ljudi. Na poslovima rekonstrukcije zgrada i proizvodnih pogona radi 30-ak majstora, ali i deset zatvorenika iz Kazneno popravnog zavoda Niš, koji su angažovani po ugovoru o poslovno-tehničkoj saradnji. Njihovim radom i odnosom uprave KPZ-a u pivari su više nego zadovoljni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com