Društvo

Obavezno posetite Bubanj!

Među 40 preporučenih destinacija za putovanja sajta www.travel.allwomenstalk.com, na 27. mestu nalazi se spomen park Bubanj. Tako se Niš našao u društvu Bolonje, Njujorka, Ulan Batora, Briža, Jekateringburga, Buenos Airesa i drugih.

Pod nazivom „40 skrivenih destinacija koje ćete zaista želeti da vidite„ internet sajt www.travel.allwomenstalk.com, preporučio je i posetu spomen parku na Bubnju.

U tesktu koji je objavio ovaj sajt, Niš se navodi kao mesto rođenja cara Konstantina Velikog i kao jedan od veoma važnih istorijskih gradova, koji nije poznat „izvan akademskih krugova“.

U tesktu se prepočuje i obilazak Ćele kule, koju su sagradili Turci, kao i poseta spomeniku na Bubnju koji ima „tri kamene pesnice uperene ka nebu, a vi ćete se pitati zašto“. Uz fotografiju spomenika i kratak, propratni tekst, nalazi se i mapa Niša.

Treba reći da se niški spomen kompleks Bubanj nalazi na ovoj listi zajedno sa mnogim poznatim gradovima u svetu i egotičnim destinacijama poput vrtova Menara u Maroku, Podzemnim gradom u Turskoj i Crnoj pustinji u Egiptu.nis serbia

Od bivših jugoslovenskih republika sajt je preporučio svojim čitaocima i posetu Kotoru u Crnoj Gori i Ptuju u Sloveniji, a njihovih „40 Secret Destinations You’ll Really Want to Visit “ možete pogledati ovde.

Da podsetimo, Bubanj je uzvišenje na jugozapadnom delu grada Niša na kome su za vreme Drugog svetskog rata okupatori streljali preko 10.000 civila.
Posle rata pretvoreno je u spomen park u kome se ističu “tri pesnice”, velike betonske skulpture. Svaka od tri pesnice je različite veličine i one predstavljaju simbol muške, ženske i dečije ruke koje prkose neprijatelju zbog toga što su na Bubnju streljane i čitave porodice.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com