Društvo

Akcijom čišćenja obeležen Svetski dan zaštite životne sredine

Kompanija Ingsoftware i Lorganizokalna fondacija Niš (LFN) zajedničkim snagama ovali su eko akciju za Niš sa manje otpada pod nazivom Move To Trash, a povodom Svetskog dana zaštite životne sredine koji se obeležava 5. juna.

Akcija čišćenja okupila je proteklog vikenda volontere iz kompanija, kao i tim Lokalne Fondacije Niš u Spomen parku Bubanj, koji je popularno izletište Nišlija i jedan od najvažnijih spomenika u Nišu.

Volonteri su očistili delove šume koja okružuje poznati spomenik Tri pesnice, a do kojih vode staze.

„Ovo je prva akcija koju smo pokrenuli pod ovim nazivom, a nadamo se ne i poslednja jer planiramo sa svakom narednom akcijom da okupljamo dodatne kompanije i volontere koji žele da daju svoj doprinos borbi za čistiji grad“, kazali su iz kompanije.

Akcije čišćenja su sjajan pokazatelj kako možemo da volimo grad u kome živimo i radimo, da zajedničkim snagama Niš može da postane grad sa manje otpada.

Briga o prirodi i okruženju u kojem živimo jedan je od najboljih primera dobročinstva na delu.

„Nažalost, prilikom obilaska Bubnja pronašli smo mini deponije koje se nalaze tik uz staze, a do tih mesta je moguće doći kolima. Ljudi su tu bacali prepune kese smeća, dotrajale gume za automobile, šut i mnogo drugih stvari. Ovim putem apelujemo na sve sugrađane da smeće ne bacaju u prirodu, jer to nikome ne čini dobro i tako se ne brine o svom gradu“, poruka je iz LFN.

Akciju čišćenja podržala je i JKP Mediana koja je preuzela i odvezla prikupljeni otpad.

I u narednom periodu, pomenuta kompanija i LFN će partnerski organizovati nove akcije koje doprinose lokalnoj zajednici.

„Namera je da kroz različite aktivnosti pokažemo kako malim koracima možemo da stvaramo pozitivne promene i motivišemo ljude da pomognu razvoju Niša“, poručuju .

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com