Magazin

Vernici danas slave SVETICU koju je MUŽ ZLOSTAVLJAO, jer nije htela SEKS sa njim!

Svetu Anastasiju je otac primorao da se uda za vlastelina Publija, koji nije odobravao to što ona pomaže hrišćanima

Srpska pravoslavna crkva danas obeležava svetu velikomučenicu Anastasiju Uzorešitelnicu, koju je muž, za kog se na silu udala, zatvarao i izgladnjivao, jer nije htela da ima odnose sa njim.

Velikomučenica Anastasija Uzorešitelnica, rodila se u Rimu u senatorskom i bogatom domu. Otac joj je bio paganin a majka hrišćanka. Od rane mladosti gajila je ljubav ka Gospodu Isusu.

Otac ju je primorao da stupi u brak s vlastelinom Publijem, koji nije bio pobožan. Pravdajući se da je bolesna, izbegavala je i nikako nije stupila u telesne veze sa njim.

Zbog toga ju je muž mučio, zatvarao izgladnjivao. Još veće muke su je snašle kada je saznao da ona tajno odlazi u tamnice i hrišćanskim mučenicima odnosi hranu, pere im rane…

Anastasija 01
Foto: pravoslavnacrkva.ch

Božjom voljom, njen muž je sa carem poslat u Persiju, i utopio se putujući morem. Tada je sveta Anastasija počela slobodno da služi mučenim hrišćanima.

Stradala je 304. godine kada je u Makedoniji, gde je pomagala hrišćanima, bila prepoznata kao jedna od njih. Osuđena na smrt glađu, ležala je u tamnici trideset dana bez hrane, hraneći se jedino suzama i molitvom.

Zatim je stavljena u lađu, sa još nekoliko hrišćana, da bude potopljena, ali ju je Bog i od te smrti sačuvao. Izdahnula je tek nad ognjem, privezana nogama i rukama za četiri koca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com