Zdravlje

Nova upozorenja niškim direktorima KC Niš

Ministarstvo zdravlja predložilo je lokalnim samoupravama smenu direktora tri doma zdravlja i četiri klinike, nakon drugo izveštaja o stanjima u zdravstvenim ustaonovama u Srbiji. Prošlom kontrolom smenjeno je 11 direktora, među kojima i direktorka Očne klinike u Nišu, a novim izveštajem tima za kontrolu daje se rok od 15 dana niškim direktorima Klinike za bolesti uva, grla i nosa i Centra za patologiju i patološku anatomiju da otklone probleme u funkcionisanju njihovih zdravstvenih ustanova.

Kako saopštava Ministarstvo zdravlja, smene su predložene zbog loše organizacije posla, neadekvatnog vođenja medicinske dokumentacije i loših higijenskih uslova.

U izveštaju za Klinički centar Niš zaključeno je da postoje problemi u funkcionisanju Klinike za bolesti uva, grla i nosa kojom rukovodi prof. dr Miško Živić i Centra za patologiju i patološku anatomiju kojim rukovodi prof. dr Dragan Mihailović.

Direktorima ove dve organizacione jedinice ostavljeno 15 dana da poprave uočene nedostatke, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

zlatibor loncar“Nemojte se opuštati, tek smo počeli ovaj posao. Hoću da svaki dan, svake nedelje obilazite ustanove za koje ste zaduženi i da im pomažete da se uvedu u red”, poručio je ministar Zlatibor Lončar predstavnicima timova za kontrolu i zakazao sledeći sastanak za sedam dana.

Seča direktora i u Beogradu

Timovi za kontrolu stanja u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, koje je nedavno formiralo Ministarstvo, predložili su na osnovu izveštaja o uvidu u stanje u tim zdravstvenim ustanovama smenu direktora domova zdravlja u Mladenovcu, Voždovcu i Barajevo, te direktore Klinike za grudnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije, Centra za vaskularnu hirurgiju, Klinike za urologiju, nefrologiju i dijalizu i Službe za radiološku dijagnostikufima Kliničkog centra Kragujevac.

Rukovodiocima domova zdravlja Savski venac, Čukarica, Zvezdara i Grocka dat je rok od od 14 dana da poprave uočene nedostatke, saopštilo je Ministarstvo zdravlja, a prenosi Tanjug.

Kad su u pitanju klinički centri, konstatovano je da je u Kliničkom centru Srbija nezadovoljavajuće stanje na Klinici za grudnu hirurgiju jer nisu stvoreni uslovi za početak procesa transplantacije pluća, kao i za uvođenje novih metoda lečenja i da je zato potrebno u ovoj klinici obaviti kadrovske promene.

Direktorima Centra za anesteziologiju i reanimatologiju i Centra za radiologiju i magnetnu rezonancu ostavljeno je tri nedelje da unaprede sistem organizacije posla.

“Na osnovu usvojene analize odlučeno je da se u Kliničkom centru Kragujevac imenuju novi direktori Centra za vaskularnu hirurgiju, Klinike za urologiju, nefrologiju i dijalizu i Službe za radiološku dijagnostiku”, navodi se u saopštenju.

Klinički centar Vojvodine je nedavno promenio rukovodstvo, pa će rad ove ustanove tek biti predmet analize u narednom periodu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com