Društvo

elite da studirate u Velikoj Britaniji?

Studiranje u Velikoj Britaniji nudi obrazovanje svetske klase, međunarodno priznate kvalifikacije i izvanredne karijerne mogućnosti. Jedan od načina da se niški studenti usavršavaju u UK je da se prijave za Chevening stipendiju koju za master studije u akademskoj 2017/2018 godini stipendira Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje.

Stipendije, koje su usmerene ka budućim liderima u oko 100 zemalja širom sveta, omogućiće mladim, talentovanim ljudima da studiraju na najpoznatijim britanskim univerzitetima i da izgrade kontakte sa budućim kolegama iz celog sveta, rečeno je iz Ambasade Velike Britanije u Srbiji na predstavljanju Chevening stipendije u Nišu.

Stipendije su namenjene za master studije u trajanju od godinu dana na odabranom univerzitetu u Velikoj Britaniji.

Stipendija pokriva troškove školarine i potrebne literature, putne i troškove britanske vize, a obezbeđena je i mesečna nadoknada za smeštaj i druge životne troškove.

„Jedan od glavnih ciljeva Chevening programa, koji postoji više od 25 godina, jeste pomoć najuspešnim kandidatima da dobiju vodeće uloge u budućem razvoju Srbije. Ako ste mladi profesionalac sa najmanje dve godine radnog iskustva to može biti volonterski rad ili drugo relevantno profesionalno iskustvo i imate ambiciju i liderski potencijal da budete Chevening stipendista, ili poznajete nekog takvog, onda razmislite o prijavljivanju ili prosleđivanju informacije odgovarajućim osobama“, rečeno je na predstavljanju Chevening stipendije u Nišu.

chevening scholarships logo

Ove godine, prioritetne studijske oblasti su usmerene na proces evropskih integracija Srbije, sa posebnim naglaskom na sledećim oblastima: vladavina prava i reforma pravosudnog sistema, reforma ekonomskog i energetskog sektora i zaštita konkurencije, reforma javne uprave, odnosi u regionu i postkonfliktno pomirenje, i ljudska i manjinska prava.

Na kandidatima je da pokažu kako će njihove odabrane studije doprineti napretku u ovim oblastima.

Profil kandidata
Talentovani mladi ljudi koji imaju potencijal da postanu budući lideri i koji po završetku ovog programa nameravaju da se vrate u svoju matičnu zemlju;
Završene osnovne studije;
Najmanje dve godine radnog iskustva (volonterski rad ili drugo relevantno iskustvo);
Kandidati koji poseduju međunarodno priznate sertifikate poznavanja engleskog jezika.

Pored diplome visokog obrazovanja i znanja engleskog jezika, od kandidata se očekuje da mogu da dokažu svoje dosadašnje akademske uspehe, kao i da su ved imaju najmanje dve godine relevantnog radnog iskustva u svojoj oblasti.

Kandidati moraju biti državljani Republike Srbije, a starosna granica ne postoji.

Konkurs za Chevening stipendije je otvoren do 8. novembra 2016. godine do 12 časova.

Prijava za stipendiju možete podneti upotrebom onlajn aplikacionog sistema koji možete naći ovde.

Da bi mogli da se prijave za stipendiju, zainteresovani kandidati moraju aplicirati za prijem na željeni univerzitet u Velikoj Britaniji.

U prijavi za stipendiju zainteresovani kandidati bi trebalo da navedu 3 master programa za koja su zainteresovani.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com