Društvo

Niška limunijada

U okviru obeležavanja Evropske nedelje sporta, EU info kutak Niš u petak, 9. septembra od 11 sati organizuje “Limunijadu” na kojoj će se Nišlijama predstaviti takmičar u brzom hodanju na OI 2016 Nenad Filipović, paraplivač Nemanja Tadić i reporter sa OI 2016 Dušan Jocić.

Ove godine na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, Srbija je imala najbolji rezultat u istoriji – naši igrači su osvojili osam medalja u sedam različitih disciplina. Trojica učesnika su u Brazil došla iz Niša. EU info kutak u Nišu ugostiće jednog od njih, Nenada Filipovića. Pored njega, o značaju sporta za decu i mlade u razvitku njihove ličnosti govoriće novinar Nemanja Tadić, dok će o sportskim uspesima osoba sa invaliditetom, uz limnadu, govoriti paraplivač, Nemanja Tadić.

‘’EU info kutak jednom mesecno organizuje susrete ispijanja kafe, ili u ovom slučaju – limunade – zbog sportskog karaktera samog događaja, sa ljudima koji, po našem misljenju, imaju šta da poruče i da podele svoje iskustvo sa drugima, podstičući ih da i sami budu bolji u onome što rade. S obzirom na radost koju nam je donela Olimpijada i aktuelnost Paraolimijade, sport se nametnuo kao logična tema za ovaj mesec. O sportu, ali i zdravim životnim stilovima, fer – pleju, motivaciji, toleranciji pričaćemo sa našim gostima, tj. domaćinima Limunijade – Nenadom, Nemanjom i Dušanom. Kako je sport od izuzetne važnosti za mlade kroz EU program Erasmus+ u ulažu se značajna sredstva koja promovišu sport da bi podsakle mlade na fizičku aktivnost’’, rekla je menadžerka EU info kutka Danijela Vučić.

“Limunijada” koja se organizuje u petak, 9. septembra od 11 sati u prostorijama EU info kutka u Voždovoj br. 5 deo je obeležavanja Evropske nedelje sporta koja se održava od 7. do 13. septembra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com