Društvo

BAJKA: Snežana i patuljci u niškom dvorištu

Ko je jednom prošao ulicom IX brigade, morao je da zastane ispred dvorišta sa brojem 6, u kome se nalaze figure iz najpoznatije bajke “Snežana i sedam patuljaka”, Vlasnica kuće, Slađana Krstić, kaže da su patuljci internacionalni, među njima ima i “Bugara” i “Grka”.

Ovo neobično niško dvorište nalazi se u ulici IX brigade, kojom se ide prema parku Čair. Slađana Krstić, vlasnica bajkovitog dvorišta, kaže da je patuljke skupljala pre svega zbog svojih unuka, a onda i zbog sve dece koja ovom ulicom idu u gradski park.

“Prvi patuljak je došao iz radnje koja se zvala “Zemlja čuda”, drugog sam ja videla u Bugarskoj, dopao mi se i kupila sam ga. Neki su “Grci”, koje je moja ćerka donela. Uglavnom, gde god je neko od porodice putovao, donosio je delove za bajku.” rekla je za Niške Vesti.sladjana krstic

 Slađana Krstić kaže da mnogo dece, na putu za Čair, svrati u dvorište.

Pogledaju, oduševe se, broje koliko ih ima. Deci se sviđa i žabica na ljuljašci, bubamare. Imali smo još firura koje su bile od keramike, pa su popucale,”dodaje.

Ovo neobično dvorište će ovako izgledati do kraja septembra.

Sklanjamo sve figure kad dođe loše vreme, ali ih opet vratimo u dvorište pred Novogodišnje i Božićne praznike,”otkrila je Niškim vestima i pozvala nas da dođemo u to vreme.SLADNJINO

Patuljke ovoga puta nismo brojali, čini se da ih ima više od sedam, a u decembru ćemo svakako doći da vidimo kako će izgledati dvorište ove kreativne Nišlijke.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com