Društvo

Za osnovce besplatan prevoz

Učenici osnovnih škola na teritoriji grada Niša i ove godine mogu besplatno da koriste usluge gradskog prevoza, i to ne samo tokom školske godine, već i u periodu raspusta.

 Izdavanje legitimacija počelo je 25. avgusta, a Direkciji za javni prevoz neophodno je dostaviti potvrdu o pohađanju osnovne škole i fotokopiju đačke knjižice, knjižicu na  uvid i fotografiju 2,5x3cm, dok sama legitimacija košta 200 dinara.

“Iako je izdavanje počelo, pozivam sve roditelje, učenike i studente da što pre podnesu dokumentaciju kako bi se izbegle gužve, jer je kraj godišnjih odmora i početak školske godine, pa je povećan obim posla”, kaže Saša Petronijević, direktor Direkcije za javni prevoz.

Pravo na subvencionisani prevoz ostvaruju i učenici srednjih škola, koji će svoje mesečne karte plaćati kao i prošle godine. Od dokumentacije potrebna  je potvrda o redovonom školovanju za tekuću školsku godinu, knjižice i fotografije, a studenti do 26 godina treba da prilože potvrdu sa fakulteta, indeks i fotografiju.

Cene prevoza za srednjoškolce i studente nisu menjane, i iznose 1.385 dinara za prvu zonu, 1.845 za drugu, 2.315 za treću i 2.777 dinara za četvrtu gradsku zonu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com