U fokusu

Ne čekajte poslednji trenutak: 10. jun 2017

Ostalo je nešto manje od godinu dana do isteka roka za zamenu starih vozačkih dozvola za nove, biometrijske, a da ne biste čekali poslednji čas, evo šta vam je potrebno da ovu obavezu izvršite na vreme.

Uz zahtev za izdavanje vozačke dozvole treba da priložite i staru vozačku dozvolu, kao i zdravstveno uverenje o sposobnosti za upravljanje motornim vozilima za one kategorije za koje se zahteva izdavanje vozačke dozvole. Lekarsko uverenje ne sme biti starije od šest meseci. Takođe je potrebno poneti važeću ličnu kartu na uvid, kao i uplatnice kao dokaz o plaćenoj naknadi troškova izdavanja vozačke dozvole (u PDF formatu ili u Vordu), i dokaz o plaćenoj republičkoj administrativnoj taksi.

Tri uplatnice

Prilikom podnošenja zahteva za izdavanje nove vozačke dozvole treba da popunite tri uplatnice. “Naknada za troškove izrade vozačke dozvole”, u iznosu od 255 dinara, druga “Naknada za izdavanje vozačke dozvole” u iznosu od 621 dinara i “Naknada za republičku administrativnu taksu”, čiji iznos se prepisuje sa tabele. Sve uplatnice možete podići u SUP-u u mestu gde podnosti zahtev.

Opširnije na Blic.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com