Društvo

Uhvatili smuka u Dušanovoj!

Smuk dugačak metar i po zavukao se u živu ogradu u Dušanovoj, blizu raskrsnice sa ulicom Vojvode Mišića. Njega je uhvatila patrola Zoo Planeta, koja ovih dana ima pune ruke posla oko zmija.

 Kako kažu, građani obično pozovu Komunalnu policiju koja kontaktira ovo Udruženje. Ovoga puta, zabrinuti stanari obližnjih zgrada pozvali su direktno Zoo patrolu.

„Zvali su nas i izvukli smo zmiju iz žbuna“, kaže predsednik Udruženja Zoo Planet Dušan Stojanović.

Ovih dana imali su i po 20 poziva dnevno iz Niša i regiona, uglavnom zbog zmija.

„Kuća zmija“ u blizini Boljevca, koja je dom petočlanoj socijalno ugroženoj porodici, biće jedan od najvećih poduhvata, dodaju.

izvlacenje zmije

„Obišli smo ih u ponedeljak i izvukli svega 2 zmije iz kuće jer je bilo kišovito i hladnije vreme, pa nisu izlazile van. Čekamo izveštaj Inspekcije i Ministarstva da bi smo mogli da počnemo sa rušenjem i izvlačenjem zmija“, objašnjavaju.

Inače, u planu imaju pokretanje humanitarne akcije kako bi porodici Šimunović, nakon čišćenja legla zmija, ponovo sagradili dom koji bi bio pogodan za život. U toku su pregovori sa opštinom Boljevac, kako bi obezbedili građevinski materijal i ljude koji bi napravili kuću za ovu porodicu.

„Kada budemo skinuli lamperiju i daske kako bismo mogli da izvučemo zmije kojih sigurno ima nekoliko stotina, biće potrebno da se kuća dozida i da se popune sve rupe. Tako zmije više neće moći da uđu unutra“ dodaje Stojanović.

 kucaa

                                                                                                                                                   

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com