Društvo

BAHATO! Pokazao deci kako “ne treba” poštovati propise!

Edukativna akcija – čas u trajanju od 45 minuta koji je organizovala niška Saobraćajna policija i Osnovna škola “Njegoš” danas pre podne, pokazao je svu bahatost niških vozača, tačnije jednog koji je u toku pokazne vežbe prošao kroz crveno svetlo na očigled dece i dva policijska službenika.

Nekoliko desetina mališana je pratilo pokaznu vežbu koju su sprovodili saobraćajni policajci Policijske uprave, kada je jedan od vozača prošao kroz crveno svetlo. Kako je jedan od policajaca bio na motoru, ovaj nesavesni vozač je brzo legitimisan a dobio je i prekršajnu prijavu, potvrđuju za Niške Vesti iz Policijske uprave Niš.

“Šta se tek dešava kada nema policije? Vozači bez mozga i savesti!”, kaže majka dva dečaka koja radi u blizini.

Snežana Živković svakodnevno je svedok nemilih događaja upravo u blizini škole.

“Radim u radnji pored tog semafora i svakog dana sam svedok škripe kočnica vozila koja se jedva zaustave ili uopšte ne stanu. Kao roditelj, kao majka na samu pomisao šta može da se desi nejakom dete spram jake mašine u brzini…Naježim se”, kaže za Niške Vesti Živković.

13432332 1731990737069435 2165766019102338247 n

Učenici škole “Njegoš” u današnjoj akciji “Pažljivko” naučili su kako da pravilno prelaze ulicu, da poštuju semafor, šta znači koji saobraćajni znak, ali i kako da sigurno stignu od škole do kuće.

Cilj ove kampanje jeste promocija poštovanja saobraćajnih propisa i saobraćajne kulture, kako bi se povećala bezbednost dece u saobraćaju.

Svake godine se prvacima dele i “Pažljivkovi bukvari”, iz kojih oni, sa svojim učiteljima, uče pravila ponašanja u saobraćaju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com