Hronika

Policija tokom vikenda iz saobraćaja isključila 33 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, prilikom redovne kontrole, tokom vikenda, iz saobraćaja su isključili 33 vozača među kojima dvojicu zbog nasilničke vožnje i jednog koji je odbio da se alkotestira.

Pedesetosmogodišnji vozač „renoa“ se sumnjiči da je, 3. oktobra, u Nišu, upravljajući vozilom sa 2,13 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta i udario u metalnu ogradu porodične kuće.

Njemu je, zbog prekršaja nasilnička vožnja, određeno zadržavanje, nakon čega mu je Prekršajni sud u Nišu izrekao kaznu zatvora u trajanju od 45 dana, novčanu kaznu u iznosu od 130.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 10 meseci i 17 kaznenih poena – navode u saopštenju.

Policija je, takođe, u gradu zaustavila i dvadesetdevetogodišnjeg vozača „pežoa“ koji je vozio sa 2,20 promila alkohola u organizmu.

Zbog prekršaja nasilnička vožnja, Prekršajni sud u Nišu izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 120.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od devet meseci i 15 kaznenih poena.

Saobraćajna policija zadržala je još petoricu vozača, starosti 26, 44, 32 i 51 godinu koji su vozili sa 1,45 promila, 1,31 promil, 1,29 promila i 1,19 promila alkohola u organizmu, kao i tridesetjednogodišnjeg vozača „citroena“ koji se sumnjiči da je upravljajući vozilom sa 1,44 promila, bez položenog vozačkog ispita, udario u parkirano vozilo.

Takođe, policija u Aleksincu je u redovnoj kontroli, pokušala da zaustavi tridesetdvogodišnjaka koji je vozio „pežo“, ali se on oglušio o naređenje policije da zaustavi vozilo, a kada ga je policija sustigla i zaustavila, odbio je da se alkotestira, pa mu je određeno zadržavanje.

Protiv svih vozača će biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Iz policije apeluju na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com