MerošinaRegion

PAŽLJIVKOV KVIZ ZNANJA: Mališani pokazali zavidno poznavanje saobraćajnih pravila

Predškolci iz PU „Poletarac“ i učenici prvog i dugog razreda odeljenja Osnovne škole „Jastrebački partizani“, takmičili su se u kvizu poznavanja saobraćajnih pravila „Pažljivkova smotra“ u organizaciji Agencije za bežbednost saobraćaja i Saveta za bezbednos saobraćaja opštine Merošina.

U predškolskom uzrastu najuspešnija je bila ekipa „Pažljivkove sovice“ iz Oblačine, druga je bila ekipa „Autići“ iz Merošine, dok su trećeplasirani bili „Trouglići“ iz Bajanca.

Najuzbudljivija borba viđena je u kategoriji prvaka. Pobednici u kategoriji prvih razreda bili su učenici iz isturenog odeljenja u Bajalncu, drugi su bili učenici iz Oblačine a treći iz Jugbogdanovca.

I u kategoriji učenika drugog razreda najbolje poznavanje saobraćajnih pravila pokazala je ekipa iz Balajnca, druga je bila ekipa iz Merošine, a treća iz Oblačine.

Pobednici su osvojili i vredne nagrade, medalje i zahvalnice, koje je obezbedio Savet za bezbednost saobraćaja opštine Merošina.

Najuspešnije ekipe u sve tri kategorije plasirale su se na regionalno takmičenje, gde će odmeriti snage u poznavanju pravila u saobraćaju sa vršnjacima iz drugih opština i gradova.

Foto: Niške Vesti

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com