Društvo

Pažljivkova regionalna smotra održana u Nišu

„Pažljivkova smotra“ u poznavanju propisa o bezbednosti u saobraćaju održana je u OŠ „Miroslav Antić“, a takmičile su se ekipe predškolaca, prvih i drugih razreda osnovnih škola iz Niša, Кruševca, Paraćina, Aleksinca i Merošine koje su pobedile na opštinskim smotrama.

Učesnike je u ime domaćina pozdravila zamenica gradonačelnice Grada Niša Dušica Davidović koja je pozvala sve učesnike u saobraćaju na opreznost, poštovanje saobraćajnih propisa i saobraćajne kulture.

Foto: Vrtić “Poletarac”

Najbolji iz poznavanja propisa u saobraćaju bili su mališani vrtića “Poletarac” iz Merošine. Deca nisu krila radost zbog osvojenog prvog mesta, a posebno zbog činjenice da će svoje znanje pokazati i na republičkom takmičenju.

Foto: JPU “Pčelica”

Drugoplasirani predškolci iz vrtića „Bambi“ nadmetali su se u poznavanju propisa o bezbednosti u saobraćaju sa drugim ekipama.

“Bezbednost dece u saobraćaju jedan je od važnih segmenata rada sa decom na ranom uzrastu, a naša posvećenost tome donela je rezultat koji su ostvarile naše male pčelice“, izjavila je v.d. direktora JPU „Pčelica“ Niš Svetlana Mitić. Ona je dodala da su svi vrtići opremljeni didaktičkim sredstvima koja u znatnoj meri olakšavaju učenje saobraćajnih propisa i pravila.

Foto: JPU “Pčelica”

„Pažljivkovu smotru“ realizuje Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja Grada Niša.

Pobednici regionalne smotre učestvovaće na republičkom takmičenju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com