Društvo

Stadion u zakup “Radničkom”

Fudbalski klub “Radnički” preuzeće i formalno održavanje stadiona “Čair” umesto Sportskog centra. Kako je objasnio gradonačelnik Niša Zoran Perišić, Grad mora da reši imovinsko-pravne odnose kako bi povratio PDV za rekonstrukciju stadiona. Zato objekat mora da bude u vlasništvu grada, a da ne ostane poveren na korišćenje Sportskom centru “Čair”, pojasnio je.

“Iza ovakve odluke stoji želja grada Niša da povrati PDV od oko 200 miliona dinara, na šta ima pravo. To se može ostvariti na zakonom predviđen način jer se radi o kapitalnoj investiciji u infratstrukturu Grada i za takve investicije imamo pravo na povrećaj PDV-a”, objašnjava gradonačelnik Perišić.

Stadionom će upravljati Fudbalski klub “Radnički” koji ga i koristi najviše, dodaje.

Iz “Radničkog” kažu da je klub i do sada većinom sam održavao stadion. Potvrdili su da su trenutno u pregovorima sa Upravom za imovinu da uzmu stadion u zakup, ali još ne znaju pod kojim uslovima.

“Sportski centar “Čair” ni do sada nije održavao stadion, u velikoj meri smo mi to radili. Fudbalski savez Srbije nam je skoro pomogao tako što su nam dali mašinu za bušenje terena, “Mediana” nam je šišala travu, a mi smo je sami polivali”, rekao je predsednik “Radničkog” Radan Ilić.

Novac od povraćaja PDV-a ićiće direktno Gradu, jer je to bio investitor za radove na stadionu, kaže Ilić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com