Društvo

“Rajaner” su stvorili srpski piloti

Dejvid O Brajan, drugi čovek najveće niskobudžetne avio-kompanije govori, za “Novosti”, o dolasku u grad na Nišavi

ZA irsku kompaniju “Rajaner” dolazak na srpsko tržište je gotovo istorijski jer će prvi put njihovi avioni 4. septembra poleteti iz niške vazdušne luke za Berlin. U roku od mesec dana otvorili su i drugu liniju, i to prema Bratislavi gde počinju da lete 31. oktobra. Dejvid O Brajan, komercijalni direktor “Rajanera”, najavio je za “Novosti” da avioni iz Niša mogu leteti do 84 lokacije u svetu gde imaju svoje baze a sarađuju i sa više od 200 aerodroma.

Dolazak drugog čoveka ove najpoznatije loukost avio-kompanije na promociju nove linije govori da su zainteresovani da razvijaju ovo tržište. Dejvid O Brajan u razgovoru za Večernje Novosti ne krije da su se odlučili za niški aerodrom “Konstantin Veliki” zbog niske cene aerodromske takse ali i zbog lokacije ovog grada.

– Računamo na srpsku dijasporu, ali i na ekonomske migrante iz ovog dela Balkana. Dolazak na srpsko tržište je bio odavno u našim planovima jer većina naših pilota su poreklom iz Srbije pa možemo reći da su oni učestvovali u stvaranju naše avio-kompanije – ističe O Brajan, koji ne želi da otkrije na koji vremenski period su potpisali ugovor sa Nišlijama, ali precizira da nisu došli “zbog jedne sezone”.

– Imamo velika iskustva sa aerodromima ovakvog tipa i možemo da se pohvalimo da smo podigli broj prevezenih putnika na sedam miliona godišnje.

Opširnije na Večernje Novosti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com