Društvo

Izvršitelji popisali i imovinu Osnovnog suda!

Dvojica izvršnih sudija Osnovnog suda u Nišu ostala su bez kompjutera koje su zaplenili izvršitelji zbog neisplaćenih advokatskih troškova niškom advokatu Stanimiru Đuriću i njegovim klijentima.

Ali sud bi mogao da ostane bez mnogo više toga. Jer, kako Đurić kaže, ovo je bilo samo upozorenje. Samo njemu sud 11 slučajeva duguje oko milion i 400 hiljada dinara, što je mnogo više od vrednosti dva zaplenjena kompjutera. A duguje se, tvrdi i drugim advokatima.

Niški advokat Stanimir Đurić u ponedeljak oko podneva iz niškog Osnovnog suda sa izvršiteljima je izneo dva kompjutera. Razlog za plenidbu imovine suda su neisplaćeni sudski toškov u parnicama u kojima su njegovi klijenti oslobođeni.

Pošto sud nije hteo da mi plati u predviđenom roku od 60 dana ja sam podneo predlog za dozvolu izvršenja. Ja sam imao mogućnost da biram dva načina naplate – preko računa službe prinudne naplate u Kragujevcu ili popisom, plenidbom i prodajom stvari, kaže Đurić.

Đurić se odlučio za ovo drugo. Kaže da se na prinudnu naplatu mnogo duže čeka. I dodaje da će nastaviti da sa izvršiteljima iznosi sve, do naplate celog duga.

Sijalice, brave, klupe iz hodnika – sve što ima od pokretne imovine u sudu mi ćemo popisati, tvrdi advokat.

Opširnije na TV Zona Plus

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com