Društvo

Direktorki regionalnog centra “Mobing” oduzimaju kuću iako je sudski spor sa bankom u toku

Direktorka Regionalnog centra “Mobing” Niš Aleksandra Barton kaže da se vrši odmazda prema njoj i njenoj porodici jer je pokrenut postupak da joj se oduzme kuća zbog ne isplaćenog kredita i pored toga što je sudski proces po kome ona tuži banku, jer smatra da je kredit isplatila, još uvek u toku.

” Godine 2007. uzela sam kredit kod banke, koji je u tom trenutku bio jako povoljan, moja mesečna rata iznosila je 17 hiljda dinara, nakon četiri godine rata se povećava na 34 hiljade dinara, nakon tri godine povećava  se na 48 hiljada dinara da bi 2016. moja rata iznosila 58 hiljada dinara. Kada sam otišla kod privatnog izvršitelja da utvrdim koliko sam ja od kredita odplatila došli smo do zaključka da sam ja kredit preplatila i naredne godine podnela sam tužbu protiv banke”, kazala je Barton.

Prema njenim rečima, taj postupak je još uvek u toku, a u međuvremenu, banka je aktivirala hipoteku na njenu kuću i slučaj predala javnom izvršitelju.

“Hipoteka je aktivirana na kuću mog oca gde žive tri porodice, kuća ima 360 kvadrata. Prvi zahtev za izvršenje sam dobila od izvršitelja Miljana Trajkovića 2018. godine na šta sam uložila žalbu koja je odbijena”, kaže Barton.

Ona je dodala, da nakon što je žalba odbijena njena kuća je procenjena na 96 hiljada evra.

“Po zakonu o izvršenju kada se raspiše prva licitacija suma ide na 70 odsto, na prvoj licitaciji znamo da niko ne dolazi, zato ide druga licitacija koja ide na 50 odsto od cena  što bi izašlo da se kuća proda za 33 hiljade evra. Ta kuća ima tri petosobna stana i u njoj žive tri porodice, dvoje bolesnih penzionera, maloletno dete”, kazala je Barton.

Kako je naglasila, ona smatra da je čitav ovaj problem nastao zbog posla kojim se bavi i zbog izvesnih saznanja do kojih je došla.

“Ovaj akt izvršitelja odmazda je prema meni  jer sam počela da se raspitujem o predmetima koje je određeni sudija vodila i zbog saznanja do kojih sam došla”, rekla je Barton.

Ona je dodala da je podnela prijavu protiv izvršitelja kao i da je pisala ministarki pravde i da očekuje da će ovaj postupak biti obustavljen.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com