Kultura

Koncert Divne Ljubojević u Nišu

Divna Ljubojević i njen hor Melodi održaće koncert 28. maja u Narodnom pozorištu u Nišu u 20:00 časova, u okviru turneje “Svima i za sve” koja će do kraja godine obuhvatiti sve veće gradove Srbije.

Nakon što je nedavno ispunila beogradski Sava centar i Novosadsku sinagogu, Divna će turnejom “Svima i za Sve” u drugim renomiranim koncertnim dvoranama nastaviti da obeležava 25 godina rada svoga hora Melodi i promoviše novi CD “Antologija najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka” (PGP RTS).

“Repertoar bi trebalo da je stvar inspiracije publikom, atmosferom, prostorom u kome se peva. Ali naravno, osnovni repertoar je sličan onom iz Sava centra i Sinagoge. Pevala sam već u Nišu, protekle dve i po decenije, ali se radujem ponovnom susretu sa starom i novom publikom! Očekujem da se posle koncerata druženjima bolje upoznamo”, poručuje Divna.

Gostovanje u Nišu biće posebno po tome što će Divna posle nastupa potpisivati kupljene CD-ove “Antologija”, a za publiku će biti priređen i prigodni koktel.

Sa grupom prijatelja Divna je 1991. godine u Beogradu osnovala hor i studio za duhovnu muziku “Melodi”. Od tada je sa svojim ansamblom održala brojne solisticke koncerte i nastupala na renomiranim festivalima širom planete, objavivši 25 muzičkih izdanja u Srbiji i inostranstvu. Divna danas u svetu uživa status jednog od najvećih misionara srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine, i vrhunskog interpretatora.

CD “Antologija najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka“ PGP RTS objavio je početkom marta i predstavlja presek onoga što je Divna snimala u proteklih četvrt veka. U pitanju su 23 najlepša dela srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine. “Antologija” je njeno prvo izdanje za nacionalnu kuću PGP RTS.

“Slavimo 25 godina poštovanja vere. Pojati – to je najduhovnija i najreligioznija stvar koja se može dogoditi. To što Divna radi prepoznaje se od Atlantika do Crnog mora, od Egeja do Baltika“, smatra ugledni novinar i publicista Petar Peca Popović.

Ulaznice koštaju 900 za balkon i 1.000 dinara za parter i mogu se kupiti na svim prodajnim mestima u mreži CS Eventim.

http://www.youtube.com/watch?v=aVjeUmNk86w

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com