Izbori 2016

LDP: Demokrate pravile svoju kombinatoriku u kampanji

U Liberalno Demokratskoj Partiji kažu da su detaljno analizirali ponovljene izbore za gradsku skupštinu i zaključili da Demokratska stranaka nije ispoštovala koalicioni sporazum koji su potpisali sa ostalim opozicionim partijama.

“Iako su se potpisanim koalicionim ugovorom, potpisnici (DS,SDS,NPS i LDP) obavezali na zajednički nastup, Demokratska stranka se na ponovljenim izborima bavila nekom svojom kombinatorikom. Tokom izbornog, a i prethodnog dana, dobijali smo veliki broj poziva zbunjenih članova i simpatizera DS-a, koji su tražili pojašnjenje zašto ih iz ove stanke pozivaju i traže od njih da ne glasaju za koaliciju kojoj i sami pripadaju, već za pojedine stranke koje se bore za izborni census. Te stranke nemaju ništa zajedničko u svojim programskim opredeljenjima sa onim za šta se, makar deklarativno zalaže Demokratska stranka”, saopštili su iz LDP-a.

Na koalicionoj listi, koja je u tom trenutku imala osvojenih osam mandata, sledeći kandidat DS-a je tek na 10. mestu, kažu, pa i u slučaju odličnog rezultata, ne mogu dobiti mandate. Za 9. mesto, koje pripada SDS-u, nije ih briga, tvrde u ovoj stranci.

“Zaslepljeni mržnjom prema SNS-u, a vodjeni pozivom svog velikog vodje, ali po nama, vodjeni svojim sitnim interesima, zaključili su da im je toga dana najbolje da ne glasaju za sebe, već za Dveri, otcepljene naprednjake…., samo ne za sebe. Ali jasno je, da je odluka bila vrlo sebična. Nije ih briga ni za osvojeno osmo, jer ne pripada njima, već LDP-u, a nije ih briga ni za sedmo, koje opet ne pripada njima, već NPS-u. Vrlo sebično zaključuju, da nisu ugroženi, pa mogu da ušićare sitnim kombinatorikama. Bitno je da SNS dobije neki mandat manje, bez obzira što će on pripasti strankama koje misle isto kao SNS, i što će te mandate izgubiti stanke, sa kojima oni, makar deklarativno dele iste vrednosti”, smatraju u LDP-u.

Ovakvim postupanjem, dodaju, Demokratska stranka grubo krši potpisani koalicioni ugovor, kojim su se obavezali na nešto sasvim drugačije od onog kako su postupali na ovim ponovljenim izborima.

U LDP-u dodaju i da su se ostale članice ove koalicije (NPS i SDS) ponašale pošteno i dosledno, u skladu sa potpisanim koalicionim sporazumom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com