Sport

I mi Real za Evropu imamo!

Nakon poraza Vojvodine od Radnika iz Surdulice, Radnički se ponovo vratio u poziciju koja mu omogućava borbu za izlazak na Evro scenu. Baš protiv tima iz Surdulice Radnički se može ozbiljno približiti željenoj Evropi. Cirkularno pismo stiglo je na adresu FSS-a, prosleđeno je i Radničkom.

Kao i svi drugi klubovi koji konkurišu za izlazak u Evropu, Radnički je dobio obimnu dokumentaciju sa uslovima koje je potrebno ispuniti, a tiču se finansijskih, pravnih, tehničkih i infrastrukturarnih aspekata koje podnosilac zahteva za licencu kod UEFA treba da ispunjava.

Oko kluba vlada pozitivna atmosfera, a kako nam je rečeno, ukoliko Radnički rezultatski izbori plasman u Evropu, utakmice kvalifikacija moći će da igra na svom Čairu, jer kriterijumi UEFA nisu toliko strogi tokom prvog, drugog i trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Postoji još nekoliko uslova koji se tiču papirologije i sitnih tehničkih detalja, sa datim rokovima, a zaposleni u Radničkom svakog dana vredno rade na njihovom ispunjavanju i približavanju zajedničkom cilju.

A predsednik Radničkog Radan Ilić rekao je ovim povodom da će učiniti sve da Radnički svoje mečeve igra kod kuće. Što znači i pomoć grada i danonoćan rad, kako bi Čair ispunio propisane uslove da „Real sa Nišave“ u svom domu odigra najmanje jedan, a zavisno od rezultata, možda i više mečeva.

U konstantnom sam kontaktu sa gradonačelnikom Perišićem, svi mi u klubu ćemo se potruditi da učinimo sve što je potrebno, da ukoliko izborimo plasman u Evropu, mečeve igramo na svom terenu. Angažovaćemo izvođače koji će u tri smene raditi na tome da Čair ispuni uslove za igranje mečeva. Nećemo dozvoliti da naš klub igra van Niša.

Opširnije na Real sa Nišave

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com