Društvo

Završena izgradnja četiri zgrade u sklopu stambenog prostora „Novi Niš“

Američka kompanija „Clean earth capital“, završila je izgradnju prve četiri zgrade u sklopu stambenog prostora „Novi Niš“ koje je juče obišla sa finansijerima i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i tom prilikom kazala da će zgrade posle preizimanja Grad Niš predati Ministarstvu odbrane budući da su stanovi namenjeni vojsci.

„Završena je izgradnja prve četiri zgrade sa ukupnom bruto površinom preko 21.138 kvadrata. Zgrade su trenutno u fazi uknjiženja u katastar. Dve zgrade su već predate, a još dve će uskoro će to uskoro biti i time se završavaju sve obaveze koje finansijer ima prema gradu“, kaže Goran Maranović, koordinator projekta Novi Niš.

On je dodao da se na ovoj površini nalazi oko 280 stanova koji su spremni za useljenje.

Foto: V.P.

Ričard Hant, finansijer i direktor projekta Novi Niš kaže da će uskoro početi izgradnja novih stanova koji će biti komercijalni i namenjeni prodaji. Nastavak radova podrazumeva izgradnju i poslovne zgarde koji će biti u blizini Apelacionog suda.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je dodala da će izgradnjom Novog Niša ne samo da se dobiju stanovi za pripadnike vojske već će biti unapređen i deo grada gde se kompleks nalazi, a ovo je jedinstvena prilika i da se sa finanijerima Novog Niša razgovara o dolasku novih investitora.

“Nas sada očekuje potpisivanje aneksa ugovora kada to gradski prvobranilac odobri, a odmah nakon toga Grad će stanove predate Ministarstvu odbrane jer su oni predviđeni za pripadnike vojske” – kazala je Sotirovski. ‘’Ono što mene kao gradonačelnicu Niša posebno raduje to je činjenica da će ovaj kraj grada da oživi na jedan poseban način. Posebno mi je drago da će stanove koji su budu dalje gradili raditi naše firme i naši radnici i to iz Niša, počev od arhitekata do majstora”.

Ono što sada očekuje grad, kazala je Dragana Sotirovski, je to da se urede okolne ulice, da se rekonstruišu, ali i da se razmišlja o lokaciji za budući vrtić.

“Na ovoj lokaciji će biti puno stanova pa i puno dece i naš zadatak će biti da o tome razmišljamo i dalje se dogovoramo sa investitorom, koji je odnedavno postao stanovnik našeg grada. Iskoristićemo to da promovišemo grad na najbolji način i razmišljamo o novim investitorima”- kazala je Sotirovski.

Američka kompanija Clean Earth Capital je 2011. godine za 1,5 mil eura kupila zemljište bivše kasarne Bubanjski heroji, a kamen temeljac za luksuzni poslovno-stambeni kompleks Novi Niš položen je u proleće 2016. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com