Društvo

ZAŠTITNIK GRAĐANA: Hala Čair i Klinički centar Niš ispunjavaju uslove za smeštaj pacijenata

Zaštitnik građana kontrolisao je uslove smeštaja u privremenoj bolnici u Čairu u Nišu, ali i u Kliničkom centru Niš.

On je kontrolisao privremenu bolnicu u Čairu i Klinički centar kako bi utvrdio da li ispunjavaju sve propisane uslove za smeštaj pacijenata.

“U Sportskom centru “Čair” obezbeđen je prostor za prijem 256 lica i u njemu se trenutno nalazi 230 pacijenata sa potvrđenim prisustvom virusa korone. Kako je tokom postupka kontrole utvrđeno, u Čairu su ispunjeni uslovi za smeštaj pacijenata i to sanitarno – higijenski i epidemiološki, kao i uslovi brze i stalne komunikacije”, saopštio je zaštitnik građana.

 

Zaposleni iz Odeljenja za hitno postupanje Zaštitnika građana su prilikom kontrolnog postupka utvrdili da su u zgradi Kliničkog centra Niš ispunjeni uslovi za smeštaj pacijenata i to sanitarno – higijenski i epidemiološki, kao i uslovi brze i stalne komunikacije.

Zaštitnik građana će nastaviti da prati uslove smeštaja pacijenata u bolnicama, privremenim bolnicama, karantinima i objektima za siguran zdravstveni smeštaj tokom epidemije korona virusa i reagovaće po pritužbama građana i po sopstvenoj inicijativi u slučajevima kršenja prava građana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com