Društvo

Za zimsku čaroliju na staklu, Miljana izdvaja i do osam sati dnevno

Miljana Stojadinović, svojim magičnim umećem, uz pomoć četkica, već godinama unazad, prozore i izloge niških lokala pretvara u pravu novogodišnju bajku.

Da je slikarstvo njen životni poziv, shvatila je još od prvog momenta kad je uzela olovku u ruke.

Pitali smo Miljanu koliko vremena je potrebno da “osvane” ovakva praznična čarolija na prozoru.

“Zavisi koliko je kompleksna slika. Uglavnom se na staklu nađu ukrasi i jelkice, neke varijante sa snežnim pejzažima, dok za potpunu zimsku idilu je potrebno više vremena nego za nešto jednostavnije. Vreme zavisi i na kolikom prostoru i portalu se oslikava. Za kompleksnije slike dnevno izdvajam i do 8 sati, čitavo radno vreme”, kazala je Miljana za Niške Vesti.

Za ova “remek dela” koristi akrilnu fasadnu ili boju za unutrašnje zidove.

“To mi se pokazala kao najbolja kombinacija jer se ne skida lako poput sprejeva koje izbegavam. Koristim i četke i flomaster koji je na akrilnoj i vodenoj bazi, a tokom praznika najviše se utroši bela boja”, pojašnjava.

Pored pretprazničkog oslikavanja koje u Nišu radi sama, Miljana uz pomoć koleginice i drugarice iz Beograda, Aleksandre Lekić oslikava i ulepšava zidove, enterijere i eksterijere.

Ako bi morala da izabere najdraži rad, izdvojila bi onaj koji je oslikala u udruženju za nezbrinute životinje.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com