Zdravlje

ZA ili PROTIV obavezne vakcinacije dece?!

Ako ste u nedoumici da li da vakcinišete svoje dete, ako želite da sami procenite čiji su argumenti ispravniji…Ekološki pokret Niša vas poziva na otvorenu debatu o (NE)OBAVEZNOJ VAKCINACIJI.

Debata će bitu održana u subotu 25. novembra u velikoj sali Skupštine grada Niša. Na debati će suprotstavljene strane razmeniti argumente u prilog i protiv obavezne vakcinacije dece. Šta kaže zakon, a šta ustav?! Šta kaže struka, šta lekari, a šta aktivisti?! Početak debate zakazan je za 17 sati.

U debati učestvuju, na strani za obaveznu vakcinaciju prof. dr. Zoran Veličković, epidemiolog i načelnik Instituta za javno zdravlje u Nišu, kao i prof. dr. Jelena Vojinović dečiji reumatolog. Sa druge strane biće predstavnici Građanske inicijative za neobaveznu vakcinaciju, dr Jovana Stojković psihijatar, dr Marko Marjanović specijalizant dečije hirurgije i advokat Ivo Strujić.

“Razgovor na temu vakcinacije je preko potreban zbog učestalih vesti o pojavi epidemije malih boginja. Zbog toga smo organizovali debatu kojom želimo da obuhvatimo pravno-medicinski, medicinsko-etički i pravno-politički aspekt vakcinacije. Takođe će i roditelji imati priliku da aktivno učestvuju, postave pitanja i razreše nedoumice koje imaju vezane za obaveznu vakcinaciju. Ono što je bitno da naglasimo, a bitno je za sve strane, da niko nije protiv vakcina već se postavlja pitanje opravdanosti zakonske obaveze da se deca vakcinišu”– kaže Dragana Sekulić predsednica Ekološkog pokreta Niša.

Ekološki pokret iz Niša osnovan je 2011. godine sa ciljem da razvije ekološku svest u lokalnim okvirima kroz akcije, izlete i radionice. Pored organizacije debate, pokret radi na još nekoliko projekata, prvi je “Lokalno Niš” čiji je cilj povezivanje organskih proizvođača voća i povrća sa kupcima. Ovaj projekat bi osnažio lokalnu proizvodnju organske hrane. Drugi je “Eko školica” kroz koju će komleksni koncept ekologije deci biti predstavljen kroz priču i igru. Pozivaju volontere koji su zainteresovani za ove teme da im se pridruže i uzmu aktivno učešće u akcijama koje će Ekološki pokret Niša organizovati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com