Kultura

VOKALANA GRUPA CONSTANTINE NA MOKRANJČEVIM DANIMA: Publika tražila nekoliko bisova

Vokalna grupa Constantine nastupila je 20.septembra u velikoj sali bioskopa “Krajina” u Negotinu po drugi put na ovogodišnjim 53. Mokranjčevim danima.

Grupa se Negotinskoj publici u prvom delu programa predstavila numerama etno muzike a u drugom delu koncerta izveli su nezaboravne strane i domaće evergrin pop-rok pesme.

Glavni deo programa ovogodišnjeg nastupa bila je Prva rukovet Stevana Stojanovića Mokranjca koja je pisana za muški hor ali koju vokalna grupa uspešno izvodi već nekoliko godina na koncertima širom Srbije i inostranstva.

Publika je grupu ispratila gromoglasnim aplauzima nakon svake numere, a posebno na kraju koncerta tražeći nekoliko biseva. Vokalna grupa Constantine je prvi put nastupala u Negotinu na jubularnim 50. Mokranjčevim danima 2014.godine.

Grupu čini jedanaest muških članova, basovi Ivan Stojanović i Ilija Stojadinović, baritoni Dimitrije Pančić, Miodrag Perović i Marko Milanović, drugi tenori Miloš Gavrilović, Aleksandrar Stefanović i Dalibor Marković, prvi tenori Ivica Stojanović, Mario Petrović i Bojan Stanković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com